Noedels met Gehakt
Noedels met Gehakt (voor 2 personen)
Udon noedles | 1 pakje | |
Paksoi | 1 stuk | |
Grote ui | 1 stuk | |
Lente-ui (topping) | 2 stuks | |
Half-om-half gehakt | 250 gram |
Saus maken van
Soja saus | 5 eetlepels | |
Oestersaus | 2 eetlepels | |
Mirin rijstwijn | 1 eetlepel | |
Bruine suiker | 1 eetlepel | |
Rijstazijn | 1 theelepel |
Vandaag maken we noedels met gehakt. Dit gerecht is niet alleen super lekker; het is ook nog eens ontzettend snel klaar – want binnen 20 minuten kun jij deze noedels al op tafel hebben staan! Lees hieronder hoe je stap-voor-stap te werk gaat. Laat je weten hoe het geproefd heeft?
Bereidingswijze Noedels met gehakt
- Fruit in een scheutje olie de de fijngesneden knoflook en ui in een wokpan, op middelhoog vuur. Schep goed om. Je kunt naar de volgende stap als de ui en knoflook glazig zijn. Vul ondertussen (voor de noedels) alvast een pan met water en verhit deze op hoog vuur.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Gebruik je spatel om het gehakt fijner te maken en schep goed om.
- De in stukken gesneden paksoi en champignon toevoegen en meng met het gehakt. Laat even een paar minuten meebakken. Schep goed om.
- Maak een sausje van de sojasaus, rijstazijn, mirin rijstwijn, bruine suiker en oestersaus. Voeg deze toe aan de wokpan. Laat een paar minuten meebakken zodat de saus goed intrekt.
- Kook de Udon noedles volgens de verpakking. Giet af en voeg de Udon noedels in de pan en schep door elkaar.
Strooi de lente-ui over de Noedels. Bewaar deze Noedels met Gehakt op Pinterest.
Geen reacties