Noedels met Garnalen

Noedels met Garnalen (voor 2 personen)
Udon noedels | 200 gram | |
Rode ui, halve ringen | 1 stuk | |
Knoflook | 3 tenen | |
Lente-ui | 4 stengels | |
Tuinerwten, diepvries | een kopje | |
Voorgekookte garnalen | 250 gram | |
Kerriepoeder | 1,5 theelepel | |
Verse gember, geraspt | Stuk van 2x2 cm | |
Zoete (rode) paprika | 1 stuk | |
Sambal oelek (optioneel) | 1 theelepel |
Saus (mengen in een kom)
Kippenbouillon | Kopje heet water (op 0,5 blokje) | |
Oestersaus | 1 eetlepel | |
Ketjap manis | 3 eetlepels | |
Witte suiker | 1 eetlepel |
Vandaag maken we stap voor stap “Noedels met garnalen”. Een lekker en simpel gerecht; binnen 25 minuten staat het op tafel. Laat je weten hoe het geproefd heeft?
Bereidingswijze – stap voor stap
- Verhit een scheutje olie in een wokpan – op hoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook. Kook ondertussen een pan met heet water voor de Udon noedels.
- Voeg vervolgens de reepjes paprika en geraspte gember toe en bak even mee.
- Maak ondertussen (in een kommetje) de saus van een kopje bouillon (aangemaakt met heet water en een half bouillonblokje), de oestersaus, ketjap manis en suiker.
- Voeg de kerriepoeder toe en strooi de saus erbij. Laat even pruttelen tot de saus wat dikker wordt. Kook ondertussen de Udon noedels volgens de verpakking (ongeveer 7 minuten).
- Voeg de gesneden lente-ui en voorgekookte garnalen toe aan de pan. Schep goed door elkaar.
- Voeg nu de tuinerwten toe en laat even meebakken. Als laatst voeg je het groene gedeelte van de lente-ui toe. Breng op smaak met peper en eventueel sambal oelek. Zet het vuur uit. Giet de Udon noedels af en laat goed uitlekken. Meng de Noedels met de ingrediënten uit de wokpan.
Serveer met ongezouten pinda’s en extra sambal. Bewaar deze Noedels met Garnalen op Pinterest.
Geen reacties