Noedels met Biefstuk (snel en lekker)
Noedels met biefstuk voor 4 personen
Biefstuk | 500 gram | |
Woknoedels (Samasaya) | 400 gram | |
Macaroni groenten | 450 gram | |
Chinese wokgroente | 600 gram | |
(Zonnebloem) olie | een scheutje | |
Knoflookpoeder | 4 theelepels | |
Roomboter, ongezouten | 20 gram | |
Suiker | 1 eetlepel | |
Maizena | 1 eetlepel | |
Zwarte peper en zout | naar smaak |
Sausje voor dit gerecht
Ketjap manis (zoete ketjap) | 4 eetlepels | |
Ketjap asin (zoute ketjap) | 3 eetlepels | |
Oestersaus | 1 eetlepel | |
Sambal oelek | 1 eetlepel |
Dit keer even een snel, maar lekker recept: Noedels met biefstuk. Ik heb er voor gekozen om met dit recept voorgesneden groenten te gebruiken, dan is het lekker snel klaar. Voor de noedels gebruik ik woknoedels van Samasaya, deze noedels zijn dikker dan normale. Je kunt ook udon noedels gebruiken. Beide in veel supermarkten verkrijgbaar.
Ik heb deze twee zakken gekocht bij de AH (je kunt natuurlijk ook een soortgelijke mix halen bij je eigen supermarkt).
Macaroni-nasi groenten
(Met prei, rode ui en rode, groene en gele paprika)
Chinese groenten
(witte kool, sperziebonen, paprika, prei en taugé)
Voorbereiding:
Voor de biefstuk: haal een (half) uur van te voren te biefstuk uit de koelkast.
Voor de woknoedels: zet voordat je met stap 1 begint een ruime pan met water op hoog vuur.
Noedels met biefstuk (stap voor stap) bereiden
- Verwarm een scheutje olie op hoog vuur in een ruime wokpan en voeg hier alle groenten aan toe en wok totdat het wat zachter is geworden.
- Voeg de ketjap manis, ketjap asin (of sojasaus), oestersaus en sambal oelek toe en roer goed door de pan.
- Voeg na een paar minuten de suiker, knoflookpoeder en maïzena toe en meng goed door elkaar. Als de groenten beetgaar zijn (na ongeveer 5 minuten) zet je het vuur zacht (liefst op een warmhoudplaatje).
- Doe de noedels in de pan met het kokende water en kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Breng ondertussen de biefstuk op smaak met peper en zout. Verhit op middelhoog vuur een klontje boter en bak de biefstuk 3 minuten per kant (houd de biefstuk wel in beweging anders gaat je boter verbranden). Leg vervolgens op de aluminiumfolie en wikkel de biefstuk in, hierdoor blijven de sappen goed in het vlees.
- Laat de noedels goed uitlekken en voeg toe aan de wokpan, zet het vuur uit. Meng de noedels goed door de saus en de groenten.
Snijd de biefstuk in reepjes en serveer boven op de noedels en smullen maar! Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Geen reacties