Porties

4

Bereiden

10 min

Koken

20 min

Ingrediënten

Rode ui 1 stuk
Verse knoflook 3 tenen
Prei 1 stuk
Tarwebloem 40 gram
Kraanwater 1 liter
Kippenbouillontablet 2 stuks
Dijon Mosterd (pittig) 2,5 eetlepel
Kristalsuiker 1 eetlepel
Verse slagroom 100 ml
Selderie (kruiden) 2 takjes
Ongezouten roomboter 30 gram

Ik had al een tijdje geen Mosterdsoep meer gemaakt, dus vandaag weer de hoogste tijd! Ook zo gek van Mosterdsoep? Probeer dit recept eens! 10x lekkerder dan de Mosterdsoep van Unox, reken maar!;) Lekker met bijvoorbeeld knoflookbrood uit de oven.. yumm. Laat je me weten hoe de Mosterdsoep gesmaakt heeft??

Mosterdsoep maken – Instructies

  1. Verwijder het vuil van de prei. Snipper de prei, ui en knoflook fijn. Verwarm (op laag vuur) een stukje boter in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Fruit vervolgens de prei mee en roer regelmatig. Voeg hieraan een halve theelepel kristalsuiker.
  2. Vervolgens de tarwebloem erdoor roeren en 1 minuut meebakken op laag vuur. Voeg steeds een klein scheutje water toe aan de pan zodat het met de tarwebloem hecht.
  3. Voeg nu de kippenbouillontabletten en het resterende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 5-6 minuten rustig doorkoken (rustig pruttelen).
  4. Pureer het tot een geheel met een staafmixer.
  5. Zet het vuur laag (niet meer laten koken nu!) en meng in een kommetje de mosterd los met wat van de soep. Roer goed door en giet dit – samen met de slagroom – in de soeppan.
  6. Breng op smaak met peper, zout en nog een halve eetlepel kristalsuiker. Knip wat selderie boven de mosterdsoep en serveer.

Mosterdsoep recept

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter