Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Bereiden

20 min

Koken

30 min

Saté ajam benodigdheden

Kipdijfilet, reepjes 1x2 cm 1 kg

Marinade

Ketjap manis 200 ml
Keukenstroop 250 ml
Ketoembar (korianderpoeder) 2 eetlepels
Knoflook 5 tenen
Sereh, fijn gesneden 2 stengels
Djeroek Poeroet (limoenblaadjes) 6 stuks
Djahé (gemberpoeder) 2 theelepels
Tamarinde pasta 3 eetlepels
Water 60 ml
Citroensap halve citroen
Djintan (komijnpoeder) 1 eetlepel
Zonnebloemolie scheutje
Kippenbouillontabletten 3 stuks
Ketoembar (korianderpoeder) 2 eetlepels
Sambal oelek 1 eetlepel

Vandaag maken we Molukse saté ajam; onwijs lekker op de barbecue (indirect grillen). Bij voorkeur de marinade een nachtje in de kip laten trekken (hier zal je het beste resultaat door krijgen). Tijd en aandacht zijn dan ook één van de de belangrijkste ingrediënten in de Molukse keuken). Alvast selamat makan!

Met smakelijke groet

Hoe de Molukse saté ajam bereiden – stap voor stap

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 1×2 cm en plaats in een kom.
  2. Stap 1: snijd de kip

  3. Maak de marinade van de ketjap, keukenstroop, ketoembar/korianderpoeder, knoflook, sereh/citroengras (zo fijn mogelijk gesneden), djeroek poeroet, djahé/gemberpoeder, tamarinde, water, zonnebloem olie, bouillonblokjes en sambal oelek.
  4. Stap 2: marinade maken

  5. Voeg de marinade in de kom en roer goed door de kip heen. Laat bij voorkeur een nachtje marineren (minimaal een uur).
  6. Stap 3: kip marineren

  7. Week de saté prikkers van te voren in warm water en rijg de kip. Niet simpelweg alle stukken er 1 keer doorheen prikken maar ieder stukje meerdere malen rijgen. Gooi de marinade niet weg want deze kun je er tijdens het grillen nog overheen strijken!
  8. Stap 4: rijg de kip

  9. Grill de saté ajam – bij voorkeur indirect – op de barbecue. Dus ene kant wel houtskool en de andere kant laat ik leeg, hier plaats in dan de saté (met deksel erop, gaten half open). Draai de saté na een kwartiertje en strijk de overgebleven marinade eroverheen met een bakkerskwast. Grill nog ongeveer 10-15 minuten, check regelmatig.
  10. Stap 5: Molukse saté ajam

    Serveer de Javaanse bami met extra sambal en atjar of komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest.
    Molukse saté ajam

Delen & Printen

Favoriet

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Geen Reacties

Laat een Reactie achter