Molukse nasi goreng
Molukse nasi goreng
Witte rijst | 500 gram | |
Spitskool | 400 gram | |
Bladselderij | 1 bosje | |
Rode ui | 1 stuk | |
Witte ui | 1 stuk | |
Ketjap manis | 4 el | |
Eieren | 4 stuks | |
Knoflook | 4 teentjes | |
Sambal oelek | 1 el | |
Trassi (garnalenpasta) | klein stukje | |
Arachideolie | scheutje | |
Lente-ui | 5 stuks | |
Bouillonblokje | 1 stuk |
Het is tijd voor een Molukse nasi goreng. Molukse nasi goreng wordt in de Molukken gemaakt van restjes die van de avondmaaltijd zijn overgebleven van rijst, groenten, eieren en eventueel vlees. Deze nasi is zonder vlees, maar als je het mist voeg het gerust toe. Je kunt natuurlijk ook gewoon een Ajam paniki of Molukse saté ajam erbij serveren. Alvast eet smakelijk – laat je weten hoe het gesmaakt heeft?😁
Hoe Molukse nasi goreng bereiden – stap voor stap
- Kook rijst volgens de verpakking en laat deze eerst afkoelen, het liefst rijst van de avond ervoor gebruiken.
- Verwarm een scheutje olie (op hoog vuur) in een wokpan en fruit hierin de ui, knoflook en een stukje trassi. Laat in een paar minuten zachter worden.
- Schuif alles aan de kant en bak aan de andere kant de eieren. Laat de eieren goed stollen en maak er vervolgens geklutste ei van.
- Voeg na enkele minuten de in stukjes gesneden spitskool en fijngesneden selderij toe en verkruimel een bouillonblokje. Laat dit wat slinken.
- Voeg de afgekoelde rijst, ketjap, sambal en stukjes lente-ui toe en meng alles goed door elkaar. Makkelijkste is om met 2 grote spatels alles door elkaar te husselen.
Serveer deze heerlijke Molukse nasi goreng met een groentegerecht, vleesgerecht, zuurtje van atjar en wat gebakken uitjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Heerlijk dit recept 🙂 Gister gemaakt en iedereen vond het lekker.