Recepten

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor ongeveer 3/4 personen

Half-om-half gehakt 300 gram
CêlaVíta Oma's opbakaardappel met rode schil Zak a 450 gram
Paprika 1 stuk
Grote ui 1 stuk
Mais uit blik 100 gram
Crème fraîche 125 ml
Geraspte kaas een handje

Kruidenmix

Paprikapoeder 1 theelepel
Knoflookpoeder 2 theelepels
Komijnpoeder 1 theelepel
Oregano, gedroogd 2 theelepels
Peper en zout naar smaak

Vandaag weer tijd voor een Mexicaanse ovenschotel! Een heerlijke ovenschotel van o.a. gehakt en CêlaVíta opbak aardappelen in combinatie met heerlijke Mexicaanse kruiden. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?☺

Met smakelijke groet

Hoe deze Mexicaanse ovenschotel bereiden – stap voor stap

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Mix vervolgens de ingrediënten voor de kruiden samen in een kommetje. Leg de helft van de kruiden opzij. Voeg de CêlaVíta opbak aardappelen, de helft van de kruiden en een eetlepel olijfolie toe aan een kom en meng dit door elkaar. Plaats de ovenschaal in de oven voor 30 minuten (na 15 minuten even omscheppen).
  2. Stap 1: kruide mixen en aardappels in de oven

  3. Bak in een klein scheutje olijfolie – op middelhoog vuur – het gehakt rul. Voeg nu de in stukjes gesneden paprika, ui en de rest van de kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat even meebakken. Voeg als laatste de uitgelekte mais toe en roer goed door. Bak 1 minuut.
  4. Stap 2: gehakt, groenten en kruiden toevoegen Mexicaanse ovenschotel

  5. Schep alles uit de pan bij de aardappels in de ovenschaal en mix door elkaar. Verdeel de crème fraîche en
    strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal nog ongeveer 10-15 minuten in de oven, de kaas moet goed gesmolten zijn.
  6. Stap 3: schep in ovenschaal en maak af met kaas

Serveer de Mexicaanse ovenschotel! Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

35 min

Beoordeel dit recept

98%

Favoriet

5 Reacties

  • Avatar
    Liesbeth 4 jaar geleden

    en wat gebeurt met de creme fraiche

    • Beste Liesbeth,

      Ik heb het toegevoegd aan de bereidingswijze.

      Verdeel de crème fraîche alvorens je de ovenschaal bestrooit met geraspte kaas.

      Groet,
      Manuel

  • Avatar
    Liesbeth 4 jaar geleden

    Dank je wel, ik heb het ook zo gedaan en het smaakte verrukkelijk

  • Hallo voor hoeveel personen is dit

  • Beste Dyonne,

    Het recept is voor ongeveer 3/4 personen. Mocht je 4 grote eters hebben, dan kun je bijv. wat meer gehakt toevoegen of serveren met wat kipkluifjes.

    Groet,
    Manuel

Reactie achterlaten

Laatste Recepten