Mexicaanse ovenschotel
Ingrediënten voor ongeveer 3/4 personen
Half-om-half gehakt | 300 gram | |
CêlaVíta Oma's opbakaardappel met rode schil | Zak a 450 gram | |
Paprika | 1 stuk | |
Grote ui | 1 stuk | |
Mais uit blik | 100 gram | |
Crème fraîche | 125 ml | |
Geraspte kaas | een handje |
Kruidenmix
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Knoflookpoeder | 2 theelepels | |
Komijnpoeder | 1 theelepel | |
Oregano, gedroogd | 2 theelepels | |
Peper en zout | naar smaak |
Vandaag weer tijd voor een Mexicaanse ovenschotel! Een heerlijke ovenschotel van o.a. gehakt en CêlaVíta opbak aardappelen in combinatie met heerlijke Mexicaanse kruiden. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?☺
Hoe deze Mexicaanse ovenschotel bereiden – stap voor stap
- Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Mix vervolgens de ingrediënten voor de kruiden samen in een kommetje. Leg de helft van de kruiden opzij. Voeg de CêlaVíta opbak aardappelen, de helft van de kruiden en een eetlepel olijfolie toe aan een kom en meng dit door elkaar. Plaats de ovenschaal in de oven voor 30 minuten (na 15 minuten even omscheppen).
- Bak in een klein scheutje olijfolie – op middelhoog vuur – het gehakt rul. Voeg nu de in stukjes gesneden paprika, ui en de rest van de kruiden toe. Meng goed door elkaar en laat even meebakken. Voeg als laatste de uitgelekte mais toe en roer goed door. Bak 1 minuut.
- Schep alles uit de pan bij de aardappels in de ovenschaal en mix door elkaar. Verdeel de crème fraîche en
strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal nog ongeveer 10-15 minuten in de oven, de kaas moet goed gesmolten zijn.
Serveer de Mexicaanse ovenschotel! Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
en wat gebeurt met de creme fraiche
Beste Liesbeth,
Ik heb het toegevoegd aan de bereidingswijze.
Verdeel de crème fraîche alvorens je de ovenschaal bestrooit met geraspte kaas.
Groet,
Manuel
Dank je wel, ik heb het ook zo gedaan en het smaakte verrukkelijk
Hallo voor hoeveel personen is dit
Beste Dyonne,
Het recept is voor ongeveer 3/4 personen. Mocht je 4 grote eters hebben, dan kun je bijv. wat meer gehakt toevoegen of serveren met wat kipkluifjes.
Groet,
Manuel