Makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en aardappelpuree
Ingrediënten voor ongeveer 4 personen
Half-om-half gehakt | 300 gram | |
Sperziebonen, gekookt | 400 gram | |
Grote ui, fijn gesneden | 1 stuk | |
Knoflook, fijn gesneden | 2 tenen | |
Tomatenpuree | 1 blikje | |
Geraspte kaas | 100 gram | |
Zout en peper | naar smaak |
Aardappelpuree maken
Kruimige aardappelen, gekookt | 1000 gram | |
Crème fraîche | 200 gram | |
Peterselie, fijngehakt | 4-5 takjes | |
Roomboter | Flinke klont (~25 gram) |
Dit keer tijd voor een makkelijke ovenschotel met sperziebonen, gehakt en aardappelpuree. Je hoeft geen uren in de keuken te staan om een super lekker gerecht te maken; dat bewijst dit recept maar weer! Een super lekker gerecht voor de hele familie.
Hoe deze makkelijke ovenschotel bereiden – stap voor stap
- Snijd de puntjes van de sperziebonen en halveer lange sperziebonen. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de sperziebonen en aardappelen in een aparte pan gaar en giet af. Tip: prik met een vork door een sperzieboon & een aardappel om te controleren of het gaar is.
- Fruit in een scheutje olie de ui en knoflook glazig. Schep goed om want het mag niet bruin worden.
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Laat even een paar minuten bakken.
- Maak de aardappelpuree: pureer de aardappelen, crème fraîche, fijngesneden peterselie, een klontje boter, peper en zout.
- Verwarm een oven voor op 220 graden en vet de ovenschaal in. Vul de ovenschaal eerst met het sperziebonen-gehaktmengsel, verdeel goed met de achterkant van een lepel. Schep en verdeel ook de aardappelpuree. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas.
- Bak voor ongeveer 40 minuten in de oven. Kijk rond deze tijd of de bovenkant goudbruin is.
Strooi nog een beetje fijngesneden peterselie overheen voor de kleur. Bewaar dit recept op Pinterest.
Hallo Manuel,
Je recepten zijn heerlijk en snel. Maar het mooiste is hoe je het ook presenteert hier op de site. Met duidelijk beelden. Goed voor de gene die ovenschotels voor het eerst gaat koken.
Hi Fa,
Heel erg bedankt voor het compliment – heel fijn om te horen!
Groet,
Manuel
duidelijk met de foto’s! makkelijker kan niet !
Hi Manuel. Leuk dat je dit recept deelt. Mooi met de foto’s erbij. Thuis noemden wij deze maaltijd vroeger een ‘crisisschotel’ omdat het van de kliekjes gemaakt werd en goedkoop was. Maar erg lekker! Dank je voor het delen
Heerlijk recept! Wij hebben er van genoten! 2 volwassenen en 3 kleuters. Een heel kids proof recept! Ik heb het recept opgeslagen en wij gaan het zeker vaker maken! Bedankt.