Makkelijke lasagne
Makkelijke lasagne voor 4 personen
Half-om-half gehakt | 500 gram | |
Zak Italiaanse groentemix | 600 gram | |
Knoflookpoeder | 3 theelepels | |
Sperziebonen (gebroken), diepvries | 200 gram | |
Pastasaus basilicum | 400 gram | |
Melk | een scheut | |
Peper en zout | naar smaak | |
Geraspte kaas | zakje | |
Bechamelsaus (potje) | 200 gram | |
Lasagnevellen | 1 pak |
Vandaag een makkelijke lasagne; je hoeft geen uren in de keuken te staan voor een lekkere lasagne – dat bewijst dit recept! Ook zit er in deze lasagne lekker veel groenten verwerkt – ideaal voor het hele gezin dus (vooral onder kinderen is lasagne een erg populair recept). Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?
Hoe deze makkelijke lasagne maken bereiden – stap voor stap
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt rul (op middelhoog vuur) in een scheutje olijfolie, als het gehakt rul gebakken is voeg je de knoflookpoeder toe. Roer goed erdoorheen.
- Voeg de Italiaanse groenten en de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat de groenten in ongeveer 5 minuten zachter worden.
- Voeg nu de pastasaus toe met een scheutje melk en laat ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Vet de ovenschaal in met olie of boter en beleg de bodem met de vulling. Vervolgens de lasagnebladen en daarna een klein beetje kaas (optioneel) en de bechamelsaus. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laag bechamelsaus en daarop een dikke laag kaas.
- Zet nu in de oven voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Serveer voor de liefhebber extra geraspte kaas! Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties