Macaroni met ham & doperwten – Snel recept
Macaroni met ham & doperwten voor 4 personen
Macaroni | 400 gram | |
Rode ui | 1 stuk | |
Knoflook | 2 tenen | |
Hamreepjes | 250 gram | |
Tomatenketchup | 140 gram | |
Doperwten, diepvries | 100 gram | |
Peper en zout | naar smaak |
Serveren met
Geraspte pastakaas | zakje |
Het is weer tijd voor een makkelijk, snel en bovenal budgetvriendelijk recept! Het recept is binnen 20 minuten klaar – serveer met geraspte kaas. Een recept die ook bij kinderen erg in de smaak valt.
Hoe deze Macaroni met ham & doperwten bereiden – stap voor stap
- Fruit – op middelhoog vuur – de geperste en fijngesneden rode ui in een scheutje olie in bijv. een hapjespan. Roer goed en bak tot de ui glazig is. Zet ondertussen een pan met water (en een beetje zout) op het vuur (voor de macaroni)
- Voeg nu de hamreepjes toe, bak ongeveer 4 minuten (regelmatig roeren). Als het hete water kookt, voeg je de macaroni toe.
- Als de hamreepjes lichtbruin gebakken zijn, voeg je de tomatenketchup en doperwten toe. Mix met je pollepel door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg hierna 5 eetlepels water uit de pan met de macaroni toe, dit zal ervoor zorgen dat je een heerlijk bindend sausje krijgt.
- Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de pan, zet het vuur zacht. Roer even een paar minuten er goed doorheen. Proef even en voeg evt. nog zout, peper of tomatenketchup toe.
Serveer dit recept met geraspte kaas! Bewaar deze Macaroni met ham en doperwten op Pinterest.
Geen reacties