Recepten

M&M koekjes recept

M&M koekjes recept
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor ongeveer 15 M&M koekjes

Patentbloem 250 gram
Roomboter, ongezouten 200 gram
Vanillesuiker 5 gram
Kristalsuiker 120 gram
Eierdooier van 1 ei
Zout Flinke snuf
M&M's zakje (chocolate) 200 gram

Ben je op zoek naar een heerlijk koekje van eigen deeg? Maak dan eens dit M&M koekjes recept! Deze koekjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zien er ook vrolijk uit! Leuk om te bakken met kinderen en/of als je familie of vrienden op bezoek krijgt- wie wil niet een koekje met M&M’s😍?

Met smakelijke groet

Hoe deze M&M koekjes maken – stap voor stap

 1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe alle ingrediënten (behalve de M&M’s) in een mengkom en kneed tot een mooi deeg. Gebruik hiervoor je handen of een keukenmachine met kneedhaak.
 2. Ingrediënten toevoegen aan kom

 3. Giet 3/4 deel van het zakje M&M’s in de mengkom en spatel door het deeg heen zodat het hele deeg voorzien is van M&M’s.
 4. M&M mengen door deeg

 5. Rol het deeg uit (zodat het niet meer zo dik is) en laat het voor minimaal 30 minuten rusten in de koelkast (dek het af met folie).
 6. Rol het deeg dunner

 7. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol ondertussen balletjes van het deeg van ongeveer 40-45 gram (formaat van een pingpong balletje) en leg ze op een vel bakpapier. Druk vervolgens een paar van de resterende M&M’s in het balletje en ga zo door tot het deeg op is. PS: eerst de helft in de oven! Zo hebben de koekjes genoeg ruimte om te bakken. Niet proppen dus!
 8. Balletjes rollen en oven aan

 9. Bak af op 160 graden voor 20 minuten. Laat goed afkoelen. De koek zal zacht uit oven komen; dat wordt even wachten geblazen. Wacht minimaal een uurtje, dan zijn je M&M koekjes goed hard. Geduld is een schone zaak😃.
 10. M&M koekjes bakken in de oven

Alvast eet smakelijk! Bewaar dit M&M koekjes recept op Pinterest.
M&M koekjes recept

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

98%

Favoriet

1 Reactie

 • Ik ga deze M&M koekjes binnenkort eens maken, ze zien er lekker uit.

Reactie achterlaten

Laatste Recepten