M&M koekjes recept
Ingrediënten voor ongeveer 15 M&M koekjes
Patentbloem | 250 gram | |
Roomboter, ongezouten | 200 gram | |
Vanillesuiker | 5 gram | |
Kristalsuiker | 120 gram | |
Eierdooier | van 1 ei | |
Zout | Flinke snuf | |
M&M's zakje (chocolate) | 200 gram |
Ben je op zoek naar een heerlijk koekje van eigen deeg? Maak dan eens dit M&M koekjes recept! Deze koekjes zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zien er ook vrolijk uit! Leuk om te bakken met kinderen en/of als je familie of vrienden op bezoek krijgt- wie wil niet een koekje met M&M’s😍?
Hoe deze M&M koekjes maken – stap voor stap
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe alle ingrediënten (behalve de M&M’s) in een mengkom en kneed tot een mooi deeg. Gebruik hiervoor je handen of een keukenmachine met kneedhaak.
- Giet 3/4 deel van het zakje M&M’s in de mengkom en spatel door het deeg heen zodat het hele deeg voorzien is van M&M’s.
- Rol het deeg uit (zodat het niet meer zo dik is) en laat het voor minimaal 30 minuten rusten in de koelkast (dek het af met folie).
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol ondertussen balletjes van het deeg van ongeveer 40-45 gram (formaat van een pingpong balletje) en leg ze op een vel bakpapier. Druk vervolgens een paar van de resterende M&M’s in het balletje en ga zo door tot het deeg op is. PS: eerst de helft in de oven! Zo hebben de koekjes genoeg ruimte om te bakken. Niet proppen dus!
- Bak af op 160 graden voor 20 minuten. Laat goed afkoelen. De koek zal zacht uit oven komen; dat wordt even wachten geblazen. Wacht minimaal een uurtje, dan zijn je M&M koekjes goed hard. Geduld is een schone zaak😃.
Alvast eet smakelijk! Bewaar dit M&M koekjes recept op Pinterest.
Ik ga deze M&M koekjes binnenkort eens maken, ze zien er lekker uit.