Porties
4Bereiden
10 minKoken
45 minIngrediënten om Lasagne te maken (voor 4 personen)
Rundergehakt | 600 gram | |
Knoflook | 2 tenen | |
Romatomaten | 5 stuks | |
Prei | 1/2 stuk | |
Winterpeen | 1 stuk | |
Volle melk | 300 ml | |
Olijfolie | een scheutje | |
Pastasaus met basilicum | 150 gram | |
(Belegen) geraspte kaas | 150 gram | |
Lasagnebladen | een pak | |
Tijm | 1 eetlepel | |
Rode paprika | 1 stuk |
Instructies om lasagne te maken
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Maak de groenten schoon en snijd deze allen in kleine stukjes. De knoflook fijn snijden. Verwijder de blaadjes van de tijm en gooi het steeltje weg. Hak de kruiden fijn en leg apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens de wortel mee en bak even goed mee. Voeg na een klein poosje de – in kleine stukjes gesneden – ui, paprika en prei toe.
- Breng op smaak met de fijngesneden tijm en knoflook. Roer goed door en bak even mee tot de groenten wat zachter zijn.
- Voeg na een tijdje de Romatomaten, pastasaus met basilicum & de volle melk toe aan de pan. Roer goed door.
- Laat de groenten zacht worden ca. 10 minuten op laag vuur. Proef altijd even bijv. een stukje wortel of deze al lekker zacht is.
- Pak de ovenschaal erbij en beleg de bodem met de lasagne-vulling. Bedek met wat lasagnebladen. Nu de bechamelsaus eroverheen en goed uitsmeren en vervolgens bestrooien met wat geraspte kaas. Nu weer een laag lasagne-vulling en weer wat lasagnebladen. Nu komt de bechamelsaus weer. Vervolgens weer een laag lasagne-vulling en tot slot de rest van de geraspte kaas.
- Plaats de schaal met de lasagne nu op 200 graden voor ongeveer 30 minuutjes in de oven. Controleer tegen deze tijd altijd even de lasagne (elke oven is anders).
Video
Koken is mijn passie & die wil ik graag met jullie delen. Hier kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. Geef gerust je mening over mijn recepten (met een reactie, sterbeoordeling of gewoon een mailtje, alles is welkom)
Geen Reacties