Lasagne Maken – Heerlijk Lasagne Recept
Ingrediënten om Lasagne te maken (voor 4 personen)
Rundergehakt | 600 gram | |
Knoflook, fijn | 2 tenen | |
Romatomaten | 5 stuks | |
Prei, in ringen | 1/2 stuk | |
Winterpeen | 1 stuk | |
Volle melk | 300 ml | |
Olijfolie | een scheutje | |
Ui, fijn | 1 stuk | |
Pastasaus met basilicum | 150 gram | |
Lasagnebladen | een pak | |
(Belegen) geraspte kaas | 150 gram | |
Rode paprika, fijne stukken | 1 stuk | |
Tijm | 1 eetlepel | |
Bechamelsaus (Grand' Italia) | 3/4 potje |
Instructies om lasagne te maken
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Maak de groenten schoon en snijd deze allen in kleine stukjes. De knoflook fijn snijden. Verwijder de blaadjes van de tijm en gooi het steeltje weg. Hak de kruiden fijn en leg apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg vervolgens de wortel mee en bak even goed mee. Voeg na een klein poosje de – in kleine stukjes gesneden – ui, paprika en prei toe.
- Breng op smaak met de fijngesneden tijm en knoflook. Roer goed door en bak even mee tot de groenten wat zachter zijn.
- Voeg na een tijdje de Romatomaten, pastasaus met basilicum & de volle melk toe aan de pan. Roer goed door.
- Laat de groenten zacht worden ca. 10 minuten op laag vuur. Proef altijd even bijv. een stukje wortel of deze al lekker zacht is.
- Pak de ovenschaal erbij en beleg de bodem met de lasagne-vulling. Bedek met wat lasagnebladen. Nu de bechamelsaus eroverheen en goed uitsmeren en vervolgens bestrooien met wat geraspte kaas. Nu weer een laag lasagne-vulling en weer wat lasagnebladen. Nu komt de bechamelsaus weer. Vervolgens weer een laag lasagne-vulling en tot slot de rest van de geraspte kaas.
- Plaats de schaal met de lasagne nu op 200 graden voor ongeveer 30 minuutjes in de oven. Controleer tegen deze tijd altijd even de lasagne (elke oven is anders).
Hoe kom ik aan de bechamelsaus?
Beste Marjan,
Deze kun je bij de supermarkt kopen. Ik gebruikte 3/4 potje Grand’ Italia bechamelsaus.
Groet,
Manuel
De ingredientlijst is incompleet. Halverwege het recept zijn er ineens ook nog uien en bechamelsaus nodig..
Beste Sebas,
Ik heb het aan de ingrediëntenlijst toegevoegd.
Groet,
Manuel