Kroepia recept- Loempia met Nasi
Ingrediënten Kroepia (voor 4 personen)
Loempiavellen (diepvries) | 16 stuks | |
Gele rijst, afgekoeld | 200 gram | |
Hamlappen | 500 gram | |
Kleine prei | 1 stuk | |
Wortel | 100 gram | |
Sjalot (groot) | 1 stuk | |
Knoflook | 4 tenen | |
Ketjap asin | 1 eetlepel | |
Ketjap Manis | 1 eetlepel | |
Ei, geklutst | 1 stuk | |
Zout en peper | naar smaak | |
Trassi | klein stukje | |
Bouillonblokje (groente) | 0,5 blokje |
Serveer de Kroepia met
Spiegelei | 4 stuks | |
Plakjes achterham | 4 stuks | |
Pindasaus | naar smaak | |
Sambal | naar smaak |
Vandaag een keer wat anders: een Kroepia! Ofwel: een loempia gevuld met nasi. Een maaltijdloempia waarbij je buik goed rond eet. Wij gingen uit van 2 loempia’s per persoon.
Lekker met een eitje, een plakje ham en pindasaus. Wil je dit recept sneller maken? Koop dan gewoon een zakje met voorgesneden nasi-bami groenten. Deze kun je halen bij zowat alle supermarkten; Coop, AH, Lidl, Jumbo en ga zo door. Trassi geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht, je kunt het in de supermarkt vinden bij de Indonesische / Oosterse kruiden.
Bereidingswijze
- Snijd de hamlappen, sjalot, knoflook, wortel en prei fijn en leg deze apart. Zet ook de afgekoelde gele rijst en de kruiden klaar. Haal ook de loempiavellen alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
- Fruit in een wokpan de sjalot en knoflook, op middelhoog vuur. Schep goed om. Als het glazig is kun je verder met de volgende stap.
- Voeg nu de hamlappen toe en bak even mee. Als de vleeslappen loslaten voeg je de gesneden prei en wortel toe. Bak even goed mee.
- Voeg nu de afgekoelde gele rijst toe en breng op smaak met de ketjap, bouillonblok, trassi, zout en peper. Laat even kort meebakken, blijf ondertussen goed roeren. Zet het vuur uit, doe in een schaal en laat afkoelen.
- Kluts een ei (hiermee kun je de kroempia vastplakken). Pak 2 loempiavellen en plak de 2 zijkanten aan elkaar vast, met wat ei. Plaats in het midden een paar eetlepels afgekoelde nasi. en vouw dicht, gebruik om te lijmen wat ei. Als laatste rol je de kroepia en is die klaar om gefrituurd te worden. Frituur op 180 graden een paar minuten lichtbruin.
Serveer met de ham, spiegelei, pindasaus en eventueel sambal
Geen reacties