Recepten

Kroepia recept- Loempia met Nasi

Kroepia recept- Loempia met Nasi
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten Kroepia (voor 4 personen)

Loempiavellen (diepvries) 16 stuks
Gele rijst, afgekoeld 200 gram
Hamlappen 500 gram
Kleine prei 1 stuk
Wortel 100 gram
Sjalot (groot) 1 stuk
Knoflook 4 tenen
Ketjap asin 1 eetlepel
Ketjap Manis 1 eetlepel
Ei, geklutst 1 stuk
Zout en peper naar smaak
Trassi klein stukje
Bouillonblokje (groente) 0,5 blokje

Serveer de Kroepia met

Spiegelei 4 stuks
Plakjes achterham 4 stuks
Pindasaus naar smaak
Sambal naar smaak

Vandaag een keer wat anders: een Kroepia! Ofwel: een loempia gevuld met nasi. Een maaltijdloempia waarbij je buik goed rond eet. Wij gingen uit van 2 loempia’s per persoon.

Lekker met een eitje, een plakje ham en pindasaus. Wil je dit recept sneller maken? Koop dan gewoon een zakje met voorgesneden nasi-bami groenten. Deze kun je halen bij zowat alle supermarkten; Coop, AH, Lidl, Jumbo en ga zo door. Trassi geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht, je kunt het in de supermarkt vinden bij de Indonesische / Oosterse kruiden.

Bereidingswijze

  1. Snijd de hamlappen, sjalot, knoflook, wortel en prei fijn en leg deze apart. Zet ook de afgekoelde gele rijst en de kruiden klaar. Haal ook de loempiavellen alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  2. Stap 1: Benodigdheden snijden en klaarzetten

  3. Fruit in een wokpan de sjalot en knoflook, op middelhoog vuur. Schep goed om. Als het glazig is kun je verder met de volgende stap.
  4. Stap 2: sjalot en knoflook aanfruiten

  5. Voeg nu de hamlappen toe en bak even mee. Als de vleeslappen loslaten voeg je de gesneden prei en wortel toe. Bak even goed mee.
  6. Stap 3: hamlappen, prei en wortel toevoegen.

  7. Voeg nu de afgekoelde gele rijst toe en breng op smaak met de ketjap, bouillonblok, trassi, zout en peper. Laat even kort meebakken, blijf ondertussen goed roeren. Zet het vuur uit, doe in een schaal en laat afkoelen.
  8. Stap 4: gele rijst en kruiden toevoegen, kort meebakken

  9. Kluts een ei (hiermee kun je de kroempia vastplakken). Pak 2 loempiavellen en plak de 2 zijkanten aan elkaar vast, met wat ei. Plaats in het midden een paar eetlepels afgekoelde nasi. en vouw dicht, gebruik om te lijmen wat ei. Als laatste rol je de kroepia en is die klaar om gefrituurd te worden. Frituur op 180 graden een paar minuten lichtbruin.
  10. Stap 4: Kroepia vouwen en rollen

Serveer met de ham, spiegelei, pindasaus en eventueel sambal
Kroepia recept - Loempia gevuld met nasi

Voorbereiding

20 min

Kooktijd

10 min

Beoordeel dit recept

85%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten