Kippenvleugels in Zoet Pittige Chilisaus

Kippenvleugels in Zoet Pittige Chilisaus

Porties

2

Bereiden

5 min

Koken

25 min

Ingrediënten 2 personen

Kippenvleugels 500 gram
Water een kopje
Olie een scheutje
Serehstengel 1 stuk

Boemboe (Mixen met de staafmixer of vijzel)

Witte (kleine) ui 1 stuk
Chilisaus 3 eetlepels
Azijn (Natuur azijn) 1 eetlepel
Sambal Oelek 1 flinke theelepel
Zout 1 theelepel

Lekker, snel en simpel een gerecht op tafel? Deze “Kip in Zoet Pittige Chilisaus” is binnen mum van tijd klaar. In dit recept maak ik gebruik van kippenkluifjes; iets wat bijna iedereen lekker vindt. Ook kinderen zullen van dit recept smullen (gebruik hiervoor wel minder sambal of laat het helemaal weg en gebruik bijv. een beetje witte peper).

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta met bijvoorbeeld een staafmixer, keukenmachine of vijzel.
  2. Stap 1: boemboe maken

  3. Verwarm een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur, bak hierin de kippenvleugeltjes goudbruin.
  4. Stap 2: kippenvleugels bruin bakken

  5. Voeg vervolgens de boemboe toe en schep goed om, zodat elk kippenvleugeltje een heerlijke smaak krijgt. Kneus een serehstengel met de achterkant van je mes en maak hier een knoop van. Mocht je geen serehstengel in huis hebben, gebruik dan 1 theelepel serehpoeder. Voeg dit toe en schep goed om.
  6. Stap 3: boemboe toevoegen aan kip

  7. Voeg een kopje water toe en draai het vuur op de laagste stand. Zorg dat alle kippenkluifjes goed onder staan, eventueel meer water toevoegen als dit niet het geval is.
  8. Stap 4: water toevoegen

  9. Plaats een deksel op de pan en laat nog ongeveer 30 minuten pruttelen. Hoe langer, hoe meer smaak!
  10. Stap 5: kip laten pruttelen

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter