Kippenvleugels in Zoet Pittige Chilisaus
Ingrediënten 2 personen
Kippenvleugels | 500 gram | |
Water | een kopje | |
Olie | een scheutje | |
Serehstengel | 1 stuk |
Boemboe (Mixen met de staafmixer of vijzel)
Witte (kleine) ui | 1 stuk | |
Chilisaus | 3 eetlepels | |
Azijn (Natuur azijn) | 1 eetlepel | |
Sambal Oelek | 1 flinke theelepel | |
Zout | 1 theelepel |
Lekker, snel en simpel een gerecht op tafel? Deze “Kip in Zoet Pittige Chilisaus” is binnen mum van tijd klaar. In dit recept maak ik gebruik van kippenkluifjes; iets wat bijna iedereen lekker vindt. Ook kinderen zullen van dit recept smullen (gebruik hiervoor wel minder sambal of laat het helemaal weg en gebruik bijv. een beetje witte peper).
Bereidingswijze
- Mix alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta met bijvoorbeeld een staafmixer, keukenmachine of vijzel.
- Verwarm een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur, bak hierin de kippenvleugeltjes goudbruin.
- Voeg vervolgens de boemboe toe en schep goed om, zodat elk kippenvleugeltje een heerlijke smaak krijgt. Kneus een serehstengel met de achterkant van je mes en maak hier een knoop van. Mocht je geen serehstengel in huis hebben, gebruik dan 1 theelepel serehpoeder. Voeg dit toe en schep goed om.
- Voeg een kopje water toe en draai het vuur op de laagste stand. Zorg dat alle kippenkluifjes goed onder staan, eventueel meer water toevoegen als dit niet het geval is.
- Plaats een deksel op de pan en laat nog ongeveer 30 minuten pruttelen. Hoe langer, hoe meer smaak!
Geen reacties