Kip-kerrie pasta
Kip-kerrie pasta voor 2 personen
Farfalle pasta | 250 gram | |
Grote ui, fijn | 1 stuk | |
Knoflook, fijn | 3 tenen | |
Boter | flinke klont | |
Kipdijfilet, in blokjes | 300 gram | |
Kerriepoeder | 2 theelepels | |
Limoen | 1 stuk | |
Peterselie, fijn | paar takjes | |
Doperwten | 200 gram | |
Kippenbouillonblokje | 1 stuk | |
Suiker | 1 eetlepel | |
Kookroom | 200 ml | |
(optioneel) water | scheutje | |
Peper en zout | naar smaak |
Simpel maar toch heel lekker; het is recept waar het hele gezin van zal smullen en het is nog makkelijk te maken ook! Binnen een half uurtje heb je het gerecht op tafel staan. Serveer bijvoorbeeld met rucola sla.
Hoe deze Kip-kerrie pasta bereiden – stap voor stap
- Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking en spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Fruit – op middelhoog vuur – de ui en knoflook in een klont boter – schep goed om want het mag niet bruin worden.
- Bak de in stukjes gesneden kip even mee, zodat de kip beetgaar is. (ong. 3-4 minuutjes).
- Voeg de kerrie, peterselie, limoensap, en kippenbouillon toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper – bak een paar minuten.
- Haal de doperwten uit de vriezer en voeg deze toe aan de pan, laat even smelten en roer door de pan heen.
- Voeg de kookroom en een eetlepel suiker toevoegen, laat een paar minuten pruttelen (als het te dik wordt voeg dan een scheutje water toe). Voeg vervolgens de afgekoelde farfalle toe aan de pan en roer goed. Zet het vuur laag en laat de saus even in de pasta trekken.
Serveer eventueel met rucola erbij. Bewaar deze kip-kerrie pasta op Pinterest.
Geen reacties