Javaanse kip
Ingrediënten voor 2-3 personen
Kippenvleugeltjes | 750 gram | |
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflooktenen | 4 stuks | |
Pimentpoeder | 1 theelepel | |
Verse laos | 1 stukje (1x2cm) | |
Kippenbouillonblokje | 1 stuk | |
Sojasaus | 2 eetlepels | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Zonnebloemolie | een scheut | |
Salamblad (daun salam) | 1 stuk | |
Zout en peper | naar smaak | |
Water | half kopje | |
Azijn | 1 eetlepel |
Eenvoudig een lekker gerecht op tafel? Dan is deze Javaanse kip iets voor jou. Lekker met Javaanse bami of met witte rijst en boontjes – je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voeg eventueel een madame jeanette peper toe als je het pittig wilt hebben. Laat je hieronder weten hoe het gesmaakt heeft?
Hoe Javaanse kip bereiden – stap voor stap
- Verwarm een (braadpan) op middelhoog vuur met een scheut olie. Snij ondertussen het uitje en de knoflooktenen fijn en voeg deze toe aan de pan. Na een paar minuten de pimentpoeder, salam en laos toevoegen en even bakken.
- Voeg de kipvleugels toe en bak deze aan de kantjes bruin. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe: de sojasaus, ketjap, bouillonblokje, azijn, water, peper en zout. Meng goed door elkaar.
- Doe de deksel op de pan en laat de kip op een laag vuur sudderen voor 1-2 uur. Gebruik je gas? Gebruik dan een sudderplaatje.
Serveer de Javaanse kip met rijst of Javaanse bami. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties