Recepten

Javaanse bami

Javaanse bami
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Javaanse bami voor 3-4 personen

Spaghetti 400 gram
Kipdijfilet, kleine blokjes 350 gram
Ui, fijn 1 stuk
Knoflook, fijn 5 tenen
Maggiblokjes 3 stuks (vierkante)
Gemberpoeder 2 theelepels
Tomatenpuree 1 eetlepel
Ketjap medja 6 eetlepels
Vijfkruidenpoeder 0,5 theelepel
Selderij, fijn 5 takjes
Sambal oelek halve eetlepel
Trassi klein stukje (1x1 cm)

Javaanse bami.. ik kan er geen genoeg van krijgen! Dit recept heb ik al meerdere malen gemaakt en ik het blijft één van mijn favoriete bamirecepten.

Met smakelijke groet

Hoe deze Javaanse bami bereiden – stap voor stap

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking (beet)gaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de ui, knoflook en selderie fijn, de kipfilet in kleine blokjes en zet alle andere ingrediënten alvast klaar.
  2. Stap 1: kook de spaghetti en snijd alles

  3. Fruit de ui en knoflook in een scheut olie op hoog vuur – blijf goed omscheppen het mag niet bruin worden.
  4. Stap 2: fruit de ui en knoflook

  5. Voeg de kipdijfilet toe en bak een minuutje mee. Als de kip aan alle kanten gebakken is voeg je de selderie en tomatenpuree toe. Roer goed zodat de smaken goed tot elkaar komen. Bak een paar minuten.
  6. Stap 3: voeg de kip, tomatenpuree en selderij toe

  7. Voeg vervolgens de ketjap medja, vijfkruidenpoeder, gemberpoeder, maggiblokjes, tassi, sambal oelek en zwarte peper toe aan de pan. Roer goed door elkaar en laat weer even een paar minuten bakken.
  8. Stap 4: voeg de ketjap en kruiden toe

  9. Als de ketjap flink begint te bubbelen voeg je de afkoelde spaghetti toe, draai het vuur iets zachter en hussel goed door elkaar.
  10. Stap 5: voeg de spaghetti toe Javaanse bami

Serveer de Javaanse bami met extra sambal en atjar of komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest.
Javaanse bami met kip

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

79%

Favoriet

2 Reacties

  • Avatar
    Virginia 4 jaar geleden

    Heerlijk hoor, heb alleen ipv gemberpoeder 1tl. kentjur gedaan. Neigt anders teveel naar chinees, samen met de spicepowder. Die heb ik er wel ingelaten. Top. En de sambal oelek weggelaten. Dat is teveel indisch ipv Sur. Vd rest precies zo gedaan. Deze houd ik erin.

  • Avatar
    Gerdjan 1 jaar geleden

    Ik ken dit als Surinaamse bami, want daar gebruiken ze bami. Maar heerlijk.

Reactie achterlaten

Laatste Recepten