Indonesische Rendang (Slowcooker recept)

Indonesische Rendang (Slowcooker recept)

Ingrediënten Rendang (2 personen)

Runderriblappen 500 gram
Tamarindepasta 1 theelepel
Djeroek poeroet (Kafferlimoen) 3 stuks
Daun salam (Indonesisch laurier) 2 stuks
Serehstengels, gekneusd 2 stuks
Santen 300 ml
Bouillonblokje rundvlees 1 stuk

Boemboe maken

Verse laos 15 gram
Verse gember 15 gram
Grote sjalotten 2 stuks
Knoflook 5 tenen
Koenjit (kurkuma) 15 gram
Sambal oelek 1 grote theelepel
Koriander 1 theelepel
Kruidnagelpoeder ½ theelepel
Komijnpoeder (djintan) ¼ theelepel
Zout 1,5 theelepel
Palmsuiker 3 theelepels

Vandaag maar weer een keer een slowcooker recept, dit was voor mij een tijdje geleden. Schrik niet van de vele ingrediënten (welkom in de Indonesische keuken)! Mocht je geen zin hebben om dit allemaal aan te schaffen, dan kun je ook gewoon een kant-en-klare boemboe halen voor Rendang. Een aantal ingrediënten zijn niet in de supermarkt te koop, hiervoor moet je naar de Aziatische toko. Lekker met bijvoorbeeld Nasi Goreng en een zuurtje van Atjar.

Wil je deze rendang toch in een braadpan stoven? Voeg dan een kopje water erbij (ong. 100 ml).

Bereidingswijze Rendang

  1. Zet alle benodigdheden alvast klaar. Schil de koenjit, gember en laos. Pel en snijd de ui en knoflook in hapklare stukken (deze worden later nog gemixt, dus hoeft niet heel fijn). Snijd het rundvlees in blokken en laat op kamertemperatuur komen (nooit direct uit de koelkast de pan in!!).
  2. Stap 1: Indonesische rendang ingrediënten klaarzetten

  3. Maak een boemboe van de aangegeven ingrediënten met bijvoorbeeld een staafmixer of vijzel (meer werk, maar wel lekkerder!).
  4. Stap 2: boemboe maken Indonesische rendang

  5. Bak nu de boemboe even mee (op middelhoog vuur) en voeg hierbij de gekneusde serehstengels, djeroek peroet, en salam aan toe. Roer goed door en bak even totdat de smaken goed vrijkomen.
  6. Stap 3: boemboe Indonesische rendang bakken

  7. Draai het vuur op z’n hoogst en voeg de rundvlees blokken toe, roer de boemboe goed door de rundvlees heen. Bak het rundvlees (kort) aan alle kanten bruin. Zet hierna het vuur uit.
    Stap 4: rundvlees kort bakken

  8. Voeg nu de kokosmelk, bouillonblokje en tamarindepasta toe en roer goed door. Het vlees moet goed onderstaan, anders nog wat kokosmelk toevoegen (of een kopje water als je een braadpan gebruikt).
  9. Stap 5: overige ingrediënt voor Indonesische rendangen toevoegen

  10. Zet nu de slowcooker aan voor 8 uur op standje low/1. Of als je een braadpan gebruikt: 4 uur op laag vuur (met deksel op de pan).
  11. Stap 6: Slowcooker aanzetten Indonesische Rendang

Lekker om te serveren met bijvoorbeeld rijst of Nasi Goreng.
Voor erbij: schijfjes komkommer of een zuurtje van Atjar. Bewaar deze Indonesische Rendang op Pinterest.
Indonesische rendang recept

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter

© Copyright 2019-2020 Zaligrecept.nl - Alle rechten voorbehouden