Indische wraps met kip

Indische wraps met kip (voor 2 personen)
Kipfilet of kipdijfilet | 500 gram | |
Limoen | 1 stuk | |
Ketjap medja | 200 ml | |
Tomaat, in stukjes | 1 stuk | |
Tortillawrap | 1 pak |
Boemboe maken
Rode ui | 1 stuk | |
Koenjit (kurkuma) | 1 theelepel | |
Djintan (komijnpoeder) | 1 theelepel | |
Ketoembar (korianderpoeder) | 2 theelepels | |
Rode peper | 1 stuk | |
Knoflook | 3 tenen | |
Olie | flinke scheut |
Serveer met
Lente-ui, in stukjes | 4-5 stuks | |
Gebakken uitjes | 1 bakje |
Zo lekker deze Indische wraps! Ik gebruikte kipfilet, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipdijfilet gebruiken; dat is net wat vetter. Serveer met rauwe stukjes lente-ui en gebakken uitjes. Eventueel om het wat frisser te maken kun je er ook atjar of komkommer bij serveren.
Hoe Indische wraps met kip maken – stap voor stap
- Maak een boemboe van de ui, koenjit, djintan (komijn), ketoembar (korianderpoeder), knoflook en een flinke scheut zonnebloemolie. Mix tot een gladde pasta.
- Fruit de boemboe in een hapjespan of wokpan. Je hebt geen olie nodig want dat zit ten slotte al in de boemboe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de smaken goed vrij komen.
- Voeg nu de stukjes kip toe en bak even mee, zet gerust het vuur iets harder (blijf wel goed roeren).
- Als de kip aan alle kanten een kleurtje heeft, voeg je de blokjes tomaat, limoensap en de tamarindepasta toe. Roer goed door en bak een paar minuten.
- Voeg nu de ketjap medja toe en laat de kip ongeveer een 15-20 minuten pruttelen op wat lager vuur. Roer om de 5 minuten even. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukken om te serveren.
Serveer de Indische wraps met rauwe lente-ui en gebakken uitjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties