Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.
Indische wraps met kip (voor 2 personen)
Kipfilet of kipdijfilet
500 gram
Limoen
1 stuk
Ketjap medja
200 ml
Tomaat, in stukjes
1 stuk
Tortillawrap
1 pak
Boemboe maken
Rode ui
1 stuk
Koenjit (kurkuma)
1 theelepel
Djintan (komijnpoeder)
1 theelepel
Ketoembar (korianderpoeder)
2 theelepels
Rode peper
1 stuk
Knoflook
3 tenen
Olie
flinke scheut
Serveer met
Lente-ui, in stukjes
4-5 stuks
Gebakken uitjes
1 bakje
Zo lekker deze Indische wraps! Ik gebruikte kipfilet, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipdijfilet gebruiken; dat is net wat vetter. Serveer met rauwe stukjes lente-ui en gebakken uitjes. Eventueel om het wat frisser te maken kun je er ook atjar of komkommer bij serveren.
Hoe Indische wraps met kip maken – stap voor stap
Maak een boemboe van de ui, koenjit, djintan (komijn), ketoembar (korianderpoeder), knoflook en een flinke scheut zonnebloemolie. Mix tot een gladde pasta.
Fruit de boemboe in een hapjespan of wokpan. Je hebt geen olie nodig want dat zit ten slotte al in de boemboe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de smaken goed vrij komen.
Voeg nu de stukjes kip toe en bak even mee, zet gerust het vuur iets harder (blijf wel goed roeren).
Als de kip aan alle kanten een kleurtje heeft, voeg je de blokjes tomaat, limoensap en de tamarindepasta toe. Roer goed door en bak een paar minuten.
Voeg nu de ketjap medja toe en laat de kip ongeveer een 15-20 minuten pruttelen op wat lager vuur. Roer om de 5 minuten even. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukken om te serveren.
Serveer de Indische wraps met rauwe lente-ui en gebakken uitjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties