Indische salade recept
Indische salade voor 4 personen
Makreel, gerookt | 1 stuk | |
Ijsbergsla | groot zakje | |
Rode ui | 2 stuks | |
Selderij | 2 takjes | |
Citroen, uitgeperst | 2 stuks | |
Zout | 2 theelepels | |
Suiker | 2 theelepels | |
Geraspte kokos | 100 gram |
Voor erbij
Mini krieltjes of gefrituurde cassave | 500 gram |
Super lekkere, frisse Indische salade. Traditioneel gegeten met gefrituurde cassave. Ook zeer aan te raden om te eten met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes / krieltjes. Maar ook als fris bijgerechtje voor de Indische rijsttafel met bijvoorbeeld nasi, kip, tempé, sajoer boontjes en/of sajoer lodeh.
Indische salade (stap voor stap) bereiden
- Bak in een koekenpan – op laag vuur – de geraspte kokos en houd het in beweging – dus af en toe goed omscheppen. Let op: gebruik geen olie. Als de geraspte kokos bruin is haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.
- Verwijder de huid en de graten van de gerookte makreel en stop het in een ruime (salade)kom.
- Snijd een ui en twee takjes selderij fijn. Pers de citroenen en voeg dit samen met de ijsbergsla, zout & suiker toe aan de kom.
- Voeg nu de gebakken geraspte kokos toe en meng alles goed door elkaar.
Serveer met gefrituurde cassave(traditioneel) of met gebakken aardappeltjes, eet smakelijk. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Geen reacties