Indische kippenpootjes
Ingrediënten voor ongeveer 4 personen
Kippenvleugeltjes, ongemarineerd | 1 kilo | |
Ketjap manis | 150 ml | |
Kokosmelk / santen | 100 ml | |
Kippenbouillonblokje | 1 stuk | |
Citroensap | 2 eetlepels |
Boemboe voor Indische kippenpootjes
(banaan) sjalotten | 2 stuks | |
Knoflook | 5 tenen | |
Sambal oelek | 1 theelepel | |
Laos | 1 theelepel | |
Djahé / gemberpoeder | 1 theelepel | |
Trassi | klein stukje | |
Zonnebloemolie | Flinke scheut |
Yum! Wie is er nou niet gek van: Indische kippenpootjes. Superlekker recept met bami goreng en sambal goreng boontjes. Of gewoon simpel met verse patatjes, ook lekker! Haal de kippenpootjes tijdig uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen!
Hoe Indische kippenpootjes maken– stap voor stap
- Maak een boemboe van de sjalotten, knoflook, sambal oelek, laospoeder, gemberpoeder (djahé), een stukje trassi en een scheut zonnebloemolie. Je maakt een boemboe door deze te vijzelen of te mixen met een staafmixer of blender – het moet een fijne pasta worden (zie stap 2).
- Zet een braadpan aan op middelhoog vuur. Fruit hierin de boemboe in een scheutje olie. Laat een paar minuten aanfruiten, schep wel goed om.
- Zet het vuur iets hoger en voeg de kippenpootjes toe aan de pan en schep goed door de boemboe zodat de smaken goed in de kippenpootjes trekken. Schep de kippenpootjes goed om zodat ze niet aanbranden.
- Voeg de kokosmelk, ketjap, citroensap en kippenbouillonblokje toe en laat ongeveer een half uur pruttelen. Schep af en toe even om.
Lekker om te serveren met bami en groenten of gewoon met patatjes! Bewaar dit recept op Pinterest.
Wat grappig, dat je voor Indische kippenpootjes juist kippenvleugels moet gebruiken. Apa itu dese??