Indische gehaktballetjes recept
Indische gehaktballetjes voor ongeveer 4 personen
Half-om-half gehakt | 600 gram | |
Uien | 2 stuks | |
Knoflook | 6 teentjes, geperst | |
Eieren | 2 stuks | |
Paneermeel | 8 eetlepels | |
Ketjap manis | 2 eetlepels | |
Sambal oelek | 1 eetlepel | |
Nootmuskaat | 1 theelepel | |
Zonnebloemolie | scheutje |
Sausje maken
Ui | 1 stuk | |
Sambal oelek | 1 eetlepel | |
Palm suiker of bruine suiker | 1 eetlepel | |
Ketjap manis | Flinke scheut | |
Petis Udang (verkrijgbaar in Toko) | 2 eetlepel | |
Heet water | 2 kopjes | |
Pindakaas | 2 eetlepels | |
Knoflookpoeder | 2 theelepels | |
Citroensap | 1 eetlepel | |
Zout | naar smaak |
Super lekker recept voor Indische gehaktballetjes – dit recept kun je niet voorbij laten gaan. Lekker met rijst en sambal goreng boontjes of gewoon lekker op een pistolletje of een kaiserbroodje.
Indische gehaktballetjes (stap voor stap) bereiden
- Verwarm een scheutje olie op middelhoog vuur. Fruit in een hapjespan of wokpan de ui en knoflook glazig. Laat vervolgens afkoelen in een bakje.
- Meng alvast de eieren, paneermeel, ketjap manis, sambal oelek en nootmuskaat met het gehakt. Voeg als laatst de afgekoelde ui en knoflook toe en meng erdoorheen. Maak nu gehaktballetjes van ongeveer 2x2cm.
- Nu het sausje maken: verwarm opnieuw olie op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de sambal oelek en pindakaas toe en roer goed door het pannetje en zet het vuur zacht. Meng 2 kopjes (net niet kokend water) in een kommetje met de Petis Udang (dit product kun je bij de toko kopen). Meng dit goed door elkaar totdat de Petis Udang is opgelost in het hete water. Voeg het kommetje toe aan de pan voor het sausje. Roer goed door.
- Schenk voorzichtig wat ketjap toe totdat het sausje lichtbruin begint te worden. Voeg vervolgens de palmsuiker of bruine suiker toe. Laat even staan op zacht vuur.
- Bak nu in een scheut olie de gehaktballetjes gaar op middelhoog vuur, voorzichtig omdraaien en rustig laten garen. Voeg erna het sausje over de gehaktballetjes en serveer.
Lekker met rijst en groenten zoals sambal goreng boontjes. Of gewoon lekker op een pistolletje of kaiserbroodje met een zuurtje van atjar of schijfjes komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Geen reacties