Recepten

Indische gehaktballetjes recept

Indische gehaktballetjes recept
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Indische gehaktballetjes voor ongeveer 4 personen

Half-om-half gehakt 600 gram
Uien 2 stuks
Knoflook 6 teentjes, geperst
Eieren 2 stuks
Paneermeel 8 eetlepels
Ketjap manis 2 eetlepels
Sambal oelek 1 eetlepel
Nootmuskaat 1 theelepel
Zonnebloemolie scheutje

Sausje maken

Ui 1 stuk
Sambal oelek 1 eetlepel
Palm suiker of bruine suiker 1 eetlepel
Ketjap manis Flinke scheut
Petis Udang (verkrijgbaar in Toko) 2 eetlepel
Heet water 2 kopjes
Pindakaas 2 eetlepels
Knoflookpoeder 2 theelepels
Citroensap 1 eetlepel
Zout naar smaak

Super lekker recept voor Indische gehaktballetjes – dit recept kun je niet voorbij laten gaan. Lekker met rijst en sambal goreng boontjes of gewoon lekker op een pistolletje of een kaiserbroodje.

Met smakelijke groet

Indische gehaktballetjes (stap voor stap) bereiden

  1. Verwarm een scheutje olie op middelhoog vuur. Fruit in een hapjespan of wokpan de ui en knoflook glazig. Laat vervolgens afkoelen in een bakje.
  2. Stap 1: fruit de ui en knoflook

  3. Meng alvast de eieren, paneermeel, ketjap manis, sambal oelek en nootmuskaat met het gehakt. Voeg als laatst de afgekoelde ui en knoflook toe en meng erdoorheen. Maak nu gehaktballetjes van ongeveer 2x2cm.
  4. Stap 2: meng kruiden met gehakt

  5. Nu het sausje maken: verwarm opnieuw olie op middelhoog vuur en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de sambal oelek en pindakaas toe en roer goed door het pannetje en zet het vuur zacht. Meng 2 kopjes (net niet kokend water) in een kommetje met de Petis Udang (dit product kun je bij de toko kopen). Meng dit goed door elkaar totdat de Petis Udang is opgelost in het hete water. Voeg het kommetje toe aan de pan voor het sausje. Roer goed door.
  6. Stap 3: fruit de ui voor het sausje en voeg sambal en pindakaas toe

  7. Schenk voorzichtig wat ketjap toe totdat het sausje lichtbruin begint te worden. Voeg vervolgens de palmsuiker of bruine suiker toe. Laat even staan op zacht vuur.
  8. Stap 4: sausje maken

  9. Bak nu in een scheut olie de gehaktballetjes gaar op middelhoog vuur, voorzichtig omdraaien en rustig laten garen. Voeg erna het sausje over de gehaktballetjes en serveer.
  10. Stap: Indische gehaktballetjes bakken

Lekker met rijst en groenten zoals sambal goreng boontjes. Of gewoon lekker op een pistolletje of kaiserbroodje met een zuurtje van atjar of schijfjes komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Recept voor Indische gehaktballetjes

Voorbereiding

20 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

97%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten