Indiase tikka masala – Must-try recept
Indiase tikka masala (2 personen)
Kipdijfilet, in blokjes | 500 gram | |
Kristalsuiker | 1 eetlepel | |
Gepelde tomatenblokjes in blik | 200 gram | |
Verse slagroom | 200 gram | |
Ui | 1 stuk | |
Knoflook | 4 tenen | |
Roomboter | klontje | |
Koriander | Takjes naar smaak |
Kruiden mengen
Zout | 1 theelepel | |
Gemalen komijn (djintan) | 1 theelepel | |
Gemberpoeder | 1 theelepel | |
Chilipoeder | 1 theelepel | |
Gemalen kaneel | 0,5 theelepel | |
Kurkuma (Koenjit) | 1 theelepel | |
Paprikapoeder | 2 theelepels | |
Currypoeder / kerriepoeder | 1 theelepel |
Vandaag weer tijd voor een Indiaas recept: Indiase tikka masala! Dit recept moet je écht geproefd hebben, het is super lekker. Ik at dit recept met rijst en Sambal goreng boontjes. Sambal Goreng Boontjes is natuurlijk Indonesisch, maar ach, het was wel super lekker! Laat je weten bij de reacties wat je ervan vond?
Bereidingswijze
- Meng de aangegeven kruiden in een kommetje en zet deze klaar. Snijd ook de ui en knoflook fijn en de kip in blokjes.
- Verwarm op middelhoog vuur een klontje roomboter, fruit hier de ui en knoflook in. Roer af en toe door. Als de ui glazig is geworden (na een paar minuten) kun je door naar de volgende stap.
- Voeg de kruidenmengsel toe aan de pan en roer goed door de ui heen. Bak een minuutje, blijf goed omscheppen.
- Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en roer goed, bak een paar minuten mee.
- Voeg nu de verse slagroom toe en laat even pruttelen tot de saus dik geworden is. Bak op hoog vuur – in een (grill)pan – met een heel klein scheutje olie de randjes van de kip krokant, het hoeft niet helemaal gaar te zijn. Leg de kip apart op een stuk keukenpapier.
- Als de saus dikker is, voeg je de stukjes kip toe aan de pan. Laat nog ongeveer 30 minuten pruttelen op laag vuur.
Garneer met fijngehakte koriander en serveer met rijst en boontjes. Bewaar deze Indiase tikka masala op Pinterest.
Geen reacties