Recepten

Indiase tikka masala – Must-try recept

Indiase tikka masala – Must-try recept
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Indiase tikka masala (2 personen)

Kipdijfilet, in blokjes 500 gram
Kristalsuiker 1 eetlepel
Gepelde tomatenblokjes in blik 200 gram
Verse slagroom 200 gram
Ui 1 stuk
Knoflook 4 tenen
Roomboter klontje
Koriander Takjes naar smaak

Kruiden mengen

Zout 1 theelepel
Gemalen komijn (djintan) 1 theelepel
Gemberpoeder 1 theelepel
Chilipoeder 1 theelepel
Gemalen kaneel 0,5 theelepel
Kurkuma (Koenjit) 1 theelepel
Paprikapoeder 2 theelepels
Currypoeder / kerriepoeder 1 theelepel

Vandaag weer tijd voor een Indiaas recept: Indiase tikka masala! Dit recept moet je écht geproefd hebben, het is super lekker. Ik at dit recept met rijst en Sambal goreng boontjes. Sambal Goreng Boontjes is natuurlijk Indonesisch, maar ach, het was wel super lekker! Laat je weten bij de reacties wat je ervan vond?

Met smakelijke groet

Bereidingswijze

  1. Meng de aangegeven kruiden in een kommetje en zet deze klaar. Snijd ook de ui en knoflook fijn en de kip in blokjes.
  2. Stap 1: kruiden mengen voor Indiase tikka masala

  3. Verwarm op middelhoog vuur een klontje roomboter, fruit hier de ui en knoflook in. Roer af en toe door. Als de ui glazig is geworden (na een paar minuten) kun je door naar de volgende stap.
  4. Stap 2: ui en knoflook fruiten voor Indiase tikka masala

  5. Voeg de kruidenmengsel toe aan de pan en roer goed door de ui heen. Bak een minuutje, blijf goed omscheppen.
  6. Stap 3: voeg kruidenmengsel toe voor Indiase tikka masala

  7. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe en roer goed, bak een paar minuten mee.
  8. Stap 4: voeg tomatenblokjes toe voor Indiase tikka masala

  9. Voeg nu de verse slagroom toe en laat even pruttelen tot de saus dik geworden is. Bak op hoog vuur – in een (grill)pan – met een heel klein scheutje olie de randjes van de kip krokant, het hoeft niet helemaal gaar te zijn. Leg de kip apart op een stuk keukenpapier.
  10. Stap 5: slagroom toevoegen voor Indiase tikka masala

  11. Als de saus dikker is, voeg je de stukjes kip toe aan de pan. Laat nog ongeveer 30 minuten pruttelen op laag vuur.
  12. Stap 6: kip toevoegen voor Indiase tikka masala

Garneer met fijngehakte koriander en serveer met rijst en boontjes. Bewaar deze Indiase tikka masala op Pinterest.
Indiase tikka masala met kip

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

30 min

Beoordeel dit recept

96%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten