Indiase boterkip (murgh makhani)
Ingrediënten
Kipfilet, in blokjes | 400 gram | |
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflook | 5 tenen | |
Garam masala | 1,5 theelepel | |
Kerriepoeder | 2,5 theelepel | |
Korianderpoeder | 3 theelepels | |
Komijnpoeder | 1,5 theelepel | |
Kokosmelk | 400 ml | |
Kippenbouillon | 200 ml | |
Tomatenpuree | 140 gram | |
Bloem | 1 eetlepel | |
Zout en peper | naar smaak | |
Roomboter | 40 gram |
Serveren met
Basmatirijst | 400-500 gram |
Indiase boterkip, Butter chicken of op zijn Indiaas: murgh makhani. 1 van de meest populaire curry’s in India. Super smakelijke stukjes kip in een ongelooflijk lekkere romige currysaus, dit recept voor boterkip is écht het proberen waard.
Hoe deze Indiase boterkip bereiden – stap voor stap
- Zet de ingrediënten klaar voor de Indiase boterkip en snijd de ui fijn, rasp de knoflook en snijd de kip in kleine stukken.
- Maak een kruidenmix van de garam masala, kerrie, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en peper.
- Verwarm een flinke klont boter (ongeveer 40 gram) in een hapjespan of wokpan. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je het kruidenmengsel toe. Roer goed door elkaar heen gedurende 2-3 minuten (zorg dat de boter, de ui en knoflook niet verbrand).
- Voeg vervolgens de stukjes kip toe en bak deze een paar minuten mee zodat de zijkanten een korstje hebben (hoeft niet helemaal gaar!).
- Nu mag de kokosmelk, kippenbouillon, bloem en tomatenpuree erbij. Roer goed door en laat ongeveer een half uurtje zachtjes pruttelen (op laag vuur). Kook alvast de basmatirijst volgens de verpakking.
Serveer de Indiase boterkip met de basmatirijst. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties