Recepten

Indiase boterkip (murgh makhani)

Indiase boterkip (murgh makhani)
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten

Kipfilet, in blokjes 400 gram
Grote ui 1 stuk
Knoflook 5 tenen
Garam masala 1,5 theelepel
Kerriepoeder 2,5 theelepel
Korianderpoeder 3 theelepels
Komijnpoeder 1,5 theelepel
Kokosmelk 400 ml
Kippenbouillon 200 ml
Tomatenpuree 140 gram
Bloem 1 eetlepel
Zout en peper naar smaak
Roomboter 40 gram

Serveren met

Basmatirijst 400-500 gram

Indiase boterkip, Butter chicken of op zijn Indiaas: murgh makhani. 1 van de meest populaire curry’s in India. Super smakelijke stukjes kip in een ongelooflijk lekkere romige currysaus, dit recept voor boterkip is écht het proberen waard.

Met smakelijke groet

Hoe deze Indiase boterkip bereiden – stap voor stap

  1. Zet de ingrediënten klaar voor de Indiase boterkip en snijd de ui fijn, rasp de knoflook en snijd de kip in kleine stukken.
  2. Stap 1: ingrediënten klaarzetten en snijden

  3. Maak een kruidenmix van de garam masala, kerrie, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en peper.
  4. Stap 2: kruidenmengsel maken

  5. Verwarm een flinke klont boter (ongeveer 40 gram) in een hapjespan of wokpan. Fruit hierin de ui en knoflook.
  6. Stap 3: fruit de ui en knoflook

  7. Als de ui en knoflook glazig zijn voeg je het kruidenmengsel toe. Roer goed door elkaar heen gedurende 2-3 minuten (zorg dat de boter, de ui en knoflook niet verbrand).
  8. Stap 4: kruidenmengsel toevoegen Indiase boterkip

  9. Voeg vervolgens de stukjes kip toe en bak deze een paar minuten mee zodat de zijkanten een korstje hebben (hoeft niet helemaal gaar!).
  10. Stap 5: voeg de kipfilet toe

  11. Nu mag de kokosmelk, kippenbouillon, bloem en tomatenpuree erbij. Roer goed door en laat ongeveer een half uurtje zachtjes pruttelen (op laag vuur). Kook alvast de basmatirijst volgens de verpakking.
  12. Stap 6: overig toevoegen en laten pruttelen

    Serveer de Indiase boterkip met de basmatirijst. Bewaar dit recept op Pinterest.
    Indiase boterkip (murgh makhani)

    Voorbereiding

    5 min

    Kooktijd

    40 min

Beoordeel dit recept

83%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten