Hongaarse goulash uit de slowcooker
Ingrediënten voor ongeveer 2-3 personen
Sukadelappen | 700 gram | |
Bloem | 1 eetlepel | |
Gele uien (middel) | 2 stuks | |
Knoflook, geperst | 2 teentjes | |
Rode paprika (groot) | 1 stuk | |
Tomatenpuree | 70 gram | |
Runderbouillon | 300 ml (1 blok) | |
Laurierblaadjes | 2 stuks | |
Karwijzaad | 1 theelepel | |
Tijm | 2 theelepels | |
Kruidnagelpoeder | 1 theelepel | |
Azijn | scheutje | |
Roomboter | klontje |
Vandaag maken we een heel populair gerecht: Hongaarse goulash. We hebben dit recept gemaakt in de slowcooker, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een braadpan maken. Mocht je nog geen slowcooker hebben. Kijk dan eens naar de Russel Hobbs slowcooker Maxicook. Het is voor mij echt een topproduct, hij doet zijn werk ontzettend goed en onmisbaar in mijn keuken! Serveer deze goulash met witte rijst.
Hoe deze Hongaarse goulash uit de slowcooker bereiden – stap voor stap
- Snijd de paprika en de uien fijn, pers de knoflook en voeg bij elkaar in een bakje. Zet alle ingrediënten klaar.
- Verdeel de bloem over de stukken rundvlees, zorg dat er aan elke kant een beetje bloem zit.
- Verwarm – op middelhoog vuur – in de pan van de slowcooker de stukjes ui, paprika en knoflook in een klont boter. Laat binnen een paar minuten glazig worden. Kun je jouw pan niet uit je slowcooker halen? Pak er dan een hapjespan bij. Gebruik je helemaal geen slowcooker, gebruik dan een braadpan met dikke bodem.
- Zet het vuur wat hoger en voeg de blokjes rundvlees toe. Bak aan alle kanten even iets aan, hoeft niet gaar te zijn, alleen de buitenkant moet even dichtgeschroeid worden. Blijf dus goed roeren.
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de slowcooker en meng goed door elkaar, zodat alle smaken goed tot elkaar komen.
- Laat nu de slowcooker voor 8 uur op standje “low” staan of 4 uur op standje “high”. Persoonlijk laat ik hem op 8 uur staan op low, dit geeft toch het beste resultaat. Gebruik je geen slowcooker? Laat dan rustig pruttelen voor ongeveer 3-4 uur. Mocht je en rijst bij willen eten, kook dit dan het laatste kwartiertje, zet eventueel een wekkertje voordat je het vergeet⏰.
Serveer dit recept met rijst. Bewaar deze Hongaarse goulash uit de slowcooker op Pinterest.
Hoi,
Kan ik de azijn vervangen door een paar zilver uitjes?
Beste Paul,
Dat kan zeker. Zilveruitjes zijn gelegd in azijn, dus in principe krijg je dezelfde smaak. Je ziet wel vaker dat zilveruitjes worden gebruikt in stoofpotjes!
Groetjes Manuel
Dag Manuel. Het zit momenteel allemaal in de sc. Maar ik heb volgens het recept 300 me water gebruikt, maar met de slowcooker moet dat toch minder zijn? Ik heb op eigen intiatief maar de rest van de ingrediënten erbij gedaan, want water en de tomatenpuree en de azijn komen in de beschrijving niet voor…
Beste Maria,
Je kunt minder water gebruiken, dan heb je minder (maar wel een dikkere saus). Ik heb wel eens gehad dat het vlees wat te droog stond en dat wil je niet hebben, dus gebruik liever wat meer water.
Ook vind ik het lekker om wat meer “saus” te hebben als ik het met rijst eet.
Groetjes,
Manuel