Hollandse erwtensoep
Ingrediënten voor 4 personen
Spliterwten | 500 gram | |
Schouderkarbonades, zonder bot | 400 gram | |
Speklapjes | 3 stuks | |
Uien | 3 stuks | |
Winterwortel | 1 stuk | |
Prei | 2 stuks | |
Knolselderij (klein) | 1 stuk | |
Aardappel, geschild | 2 stuks | |
Rookworst | 1 stuk | |
Vleesbouillontabletten | 3 stuks | |
Gedroogde tijm | 1 theelepel | |
Bladselderij | naar eigen hoeveelheid |
Heerlijk recept voor Hollandse erwtensoep! Op traditionele wijze: met rookworst, speklapjes en schouderkarbonade. Lekker om te serveren met warm stokbrood en kruidenkaas. Eet u smakelijk.
Bereidingswijze
- Was de erwten met een zeef;
- Voeg de erwten in een grote pan en voeg ong. 2 liter water toe;
- Leg ook hierin de in stukken gesneden karbonades en speklapjes aan toe;
- Even een uur zacht laten koken;
- Roer regelmatig door en verwijder evt. schuim;
- Ondertussen de gewassen ui, wortel en prei in kleine stukjes snijden;
- Schil ook de aardappel & de knolselderij en maak hier ook blokjes van;
- Voeg nu de ui, wortel, prei en knolselderij en aardappel toe aan de pan;
- Breng de soep op smaak met 3 vleesbouillontabletten en 1 theelepel gedroogde tijm;
- Snijd nu de rookworst en saucijzen in plakjes en voeg deze toe;
- Snijd of knip de selderij fijn en pak een paar kommetjes;
- Garneer met de selderij en eet smakelijk.
Geen reacties