Recepten

Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 4 personen

Spliterwten 500 gram
Schouderkarbonades, zonder bot 400 gram
Speklapjes 3 stuks
Uien 3 stuks
Winterwortel 1 stuk
Prei 2 stuks
Knolselderij (klein) 1 stuk
Aardappel, geschild 2 stuks
Rookworst 1 stuk
Vleesbouillontabletten 3 stuks
Gedroogde tijm 1 theelepel
Bladselderij naar eigen hoeveelheid

Heerlijk recept voor Hollandse erwtensoep! Op traditionele wijze: met rookworst, speklapjes en schouderkarbonade. Lekker om te serveren met warm stokbrood en kruidenkaas. Eet u smakelijk.

Bereidingswijze

  1. Was de erwten met een zeef;
  2. Voeg de erwten in een grote pan en voeg ong. 2 liter water toe;
  3. Leg ook hierin de in stukken gesneden karbonades en speklapjes aan toe;
  4. Even een uur zacht laten koken;
  5. Roer regelmatig door en verwijder evt. schuim;
  6. Ondertussen de gewassen ui, wortel en prei in kleine stukjes snijden;
  7. Schil ook de aardappel & de knolselderij en maak hier ook blokjes van;
  8. Voeg nu de ui, wortel, prei en knolselderij en aardappel toe aan de pan;
  9. Breng de soep op smaak met 3 vleesbouillontabletten en 1 theelepel gedroogde tijm;
  10. Snijd nu de rookworst en saucijzen in plakjes en voeg deze toe;
  11. Snijd of knip de selderij fijn en pak een paar kommetjes;
  12. Garneer met de selderij en eet smakelijk.

Servings

4

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

1 uur 30 min

Beoordeel dit recept

100%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten