Hollandse erwtensoep

Hollandse erwtensoep

Porties

4

Bereiden

5 min

Koken

1 uur 30 min

Ingrediënten

Spliterwten 500 gram
Schouderkarbonades, zonder bot 400 gram
Speklapjes 3 stuks
Uien 3 stuks
Winterwortel 1 stuk
Prei 2 stuks
Knolselderij (klein) 1 stuk
Aardappel, geschild 2 stuks
Rookworst 1 stuk
Vleesbouillontabletten 3 stuks
Gedroogde tijm 1 theelepel
Bladselderij naar eigen hoeveelheid

Heerlijk recept voor Hollandse erwtensoep! Op traditionele wijze: met rookworst, speklapjes en schouderkarbonade. Lekker om te serveren met warm stokbrood en kruidenkaas. Eet u smakelijk.

Bereidingswijze

  1. Was de erwten met een zeef;
  2. Voeg de erwten in een grote pan en voeg ong. 2 liter water toe;
  3. Leg ook hierin de in stukken gesneden karbonades en speklapjes aan toe;
  4. Even een uur zacht laten koken;
  5. Roer regelmatig door en verwijder evt. schuim;
  6. Ondertussen de gewassen ui, wortel en prei in kleine stukjes snijden;
  7. Schil ook de aardappel & de knolselderij en maak hier ook blokjes van;
  8. Voeg nu de ui, wortel, prei en knolselderij en aardappel toe aan de pan;
  9. Breng de soep op smaak met 3 vleesbouillontabletten en 1 theelepel gedroogde tijm;
  10. Snijd nu de rookworst en saucijzen in plakjes en voeg deze toe;
  11. Snijd of knip de selderij fijn en pak een paar kommetjes;
  12. Garneer met de selderij en eet smakelijk.

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter