Hao You Niu Rou (Rundvlees met oestersaus)
Ingrediënten voor 2 personen
Ossenhaas | 250 gr. | |
Maizena | 1 theelepel | |
Water ( voor de maizena ) | 3 eetlepels | |
Bos-ui / lente-ui | 2 stuks | |
Verse gember | 1 plakje | |
Knoflook | 2 tenen | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Cashewnoten | 25 gram | |
Sojasaus ( donkere ) | 1 eetlepel | |
Oestersaus | 2 eetlepels | |
Sesamolie | 1 theelepel |
Echt een heerlijk authentiek Chinees recept! Dit recept is voor 2 personen en makkelijk te maken, ook voor de beginnende hobbykok!
Bereidingswijze
- De ossenhaas even goed wassen
- Vervolgens de ossenhaas goed droogdeppen en in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik en 3 centimeter lang snijden.
- Meng het met 1/3 van een mengsel van de maizena en water substantie
- Vervolgens de bos-ui / lente-ui in stukjes snijden van ongeveer 2 centimeter
- De dikkere stukken in de lengte doorsnijden
- Schil en hak de gember fijn
- Pel de knoflook tenen en hak deze ook fijn
- Nu gaan we beginnen met het vlees: verhit in een wokpan een scheutje zonnebloemolie
- De reepjes ossenhaas even bakken op hoog vuur ( opscheppend ) tot hij een mooi kleurtje krijgt
- Haal de reepjes ossenhaas er uit en doe een nieuw scheutje zonnebloemolie in de pan
- Voeg de bos-ui/lente-ui, de gember en de knoflook in de pan en roerbak heel eventjes tot er een lekkere kruidige geur naar boven komt
- Voeg nu de cashewnoten toe aan de wokpan en roerbak nog heel even door (klein minuutje)
- Meng nu de reepjes ossenhaas, donkere soja saus en de oestersaus in de pan
- Vervolgens het overige deel van de maizena aan de pan toevoegen en nog even door bakken
- Schik het geheel attractief op een dienschaal en druppel er wat sesamolie overheen.
Geen reacties