Porties
2Bereiden
5 minKoken
15 minIngrediënten voor 2 personen
Ossenhaas | 250 gr. | |
Maizena | 1 theelepel | |
Water ( voor de maizena ) | 3 eetlepels | |
Bos-ui / lente-ui | 2 stuks | |
Verse gember | 1 plakje | |
Knoflook | 2 tenen | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Cashewnoten | 25 gram | |
Sojasaus ( donkere ) | 1 eetlepel | |
Oestersaus | 2 eetlepels | |
Sesamolie | 1 theelepel |
Echt een heerlijk authentiek Chinees recept! Dit recept is voor 2 personen en makkelijk te maken, ook voor de beginnende hobbykok!
Bereidingswijze
- De ossenhaas even goed wassen
- Vervolgens de ossenhaas goed droogdeppen en in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik en 3 centimeter lang snijden.
- Meng het met 1/3 van een mengsel van de maizena en water substantie
- Vervolgens de bos-ui / lente-ui in stukjes snijden van ongeveer 2 centimeter
- De dikkere stukken in de lengte doorsnijden
- Schil en hak de gember fijn
- Pel de knoflook tenen en hak deze ook fijn
- Nu gaan we beginnen met het vlees: verhit in een wokpan een scheutje zonnebloemolie
- De reepjes ossenhaas even bakken op hoog vuur ( opscheppend ) tot hij een mooi kleurtje krijgt
- Haal de reepjes ossenhaas er uit en doe een nieuw scheutje zonnebloemolie in de pan
- Voeg de bos-ui/lente-ui, de gember en de knoflook in de pan en roerbak heel eventjes tot er een lekkere kruidige geur naar boven komt
- Voeg nu de cashewnoten toe aan de wokpan en roerbak nog heel even door (klein minuutje)
- Meng nu de reepjes ossenhaas, donkere soja saus en de oestersaus in de pan
- Vervolgens het overige deel van de maizena aan de pan toevoegen en nog even door bakken
- Schik het geheel attractief op een dienschaal en druppel er wat sesamolie overheen.
Koken is mijn passie & die wil ik graag met jullie delen. Hier kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. Geef gerust je mening over mijn recepten (met een reactie, sterbeoordeling of gewoon een mailtje, alles is welkom)
Geen Reacties