Recepten

Hao You Niu Rou (Rundvlees met oestersaus)

Hao You Niu Rou (Rundvlees met oestersaus)
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 2 personen

Ossenhaas 250 gr.
Maizena 1 theelepel
Water ( voor de maizena ) 3 eetlepels
Bos-ui / lente-ui 2 stuks
Verse gember 1 plakje
Knoflook 2 tenen
Zonnebloemolie een scheutje
Cashewnoten 25 gram
Sojasaus ( donkere ) 1 eetlepel
Oestersaus 2 eetlepels
Sesamolie 1 theelepel

Echt een heerlijk authentiek Chinees recept! Dit recept is voor 2 personen en makkelijk te maken, ook voor de beginnende hobbykok!

Bereidingswijze

  1. De ossenhaas even goed wassen
  2. Vervolgens de ossenhaas goed droogdeppen en in reepjes van ongeveer 1 centimeter dik en 3 centimeter lang snijden.
  3. Meng het met 1/3 van een mengsel van de maizena en water substantie
  4. Vervolgens de bos-ui / lente-ui in stukjes snijden van ongeveer 2 centimeter
  5. De dikkere stukken in de lengte doorsnijden
  6. Schil en hak de gember fijn
  7. Pel de knoflook tenen en hak deze ook fijn
  8. Nu gaan we beginnen met het vlees: verhit in een wokpan een scheutje zonnebloemolie
  9. De reepjes ossenhaas even bakken op hoog vuur ( opscheppend ) tot hij een mooi kleurtje krijgt
  10. Haal de reepjes ossenhaas er uit en doe een nieuw scheutje zonnebloemolie in de pan
  11. Voeg de bos-ui/lente-ui, de gember en de knoflook in de pan en roerbak heel eventjes tot er een lekkere kruidige geur naar boven komt
  12. Voeg nu de cashewnoten toe aan de wokpan en roerbak nog heel even door (klein minuutje)
  13. Meng nu de reepjes ossenhaas, donkere soja saus en de oestersaus in de pan
  14. Vervolgens het overige deel van de maizena aan de pan toevoegen en nog even door bakken
  15. Schik het geheel attractief op een dienschaal en druppel er wat sesamolie overheen.

Servings

2

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

15 min

Beoordeel dit recept

100%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten