Hamburger maken van gehakt (snel recept)
Ingrediënten om hamburgers te maken van gehakt
Rundergehakt | 500 gram | |
Beschuitje | 1 stuk | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Uipoeder | 1 eetlepel | |
Knoflookpoeder | 1 theelepel | |
Peper en zout | naar smaak | |
Ei | 1 stuk |
Wil je hamburger maken van gehakt? Met dit recept maak je de lekkerste! Snel en makkelijk heb jij deze hamburgers op tafel. Ik gebruik in dit recept uipoeder, je kunt natuurlijk ook gewoon een fijngesneden ui gebruiken. Maarrrr vandaag maken we de snelle variant, dus gebruiken we gewoon uipoeder 🙂
Hoe hamburgers van gehakt maken – stap voor stap
- Doe alle ingrediënten samen in een kom; het gehakt, de ei, paprikapoeder, beschuit (fijngeknepen), uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
- Kneed alles goed door elkaar, gebruik eventueel een pureestamper als je je handen niet wilt gebruiken.
- Maak bollen van ongeveer 70 gram en vorm daarvan een hamburger. Als je exact deze hoeveelheid afweegt zul je precies op 8 hamburgers uitkomen.
- Strooi een heel klein beetje olie over de hamburgers en bak de hamburgers in een (grill)pan in een paar minuten gaar (ongeveer 4 minuten per kant).
Serveer de zelfgemaakte hamburgers met bietjes en rösti of gewoon lekker op een bolletje met sla, komkommer, tomaat en saus. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties