Porties

10

Bereiden

30 min

Koken

50 min

Ingrediënten

Spinazie 600 gram
Ui, gesnipperd 1 stuk
Lente-ui 2 stuks
Peterselie, fijn kwart kopje
Ei 3 stuks
Melk 100 ml
Feta 125 gram
Filodeeg 9 vellen
Zout naar smaak
Boter naar behoren
Olijfolie een scheutje
Dille een kwart kopje

Lekker recept voor Griekse Spanakopita voor als tussendoortje of op tafel bij bijvoorbeeld een verjaardag of andere speciale gelegenheden.

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en snijdt het in kleine stukjes
  2. Snipper de ui en fruit deze in de pan met een scheutje olie, de lente-uitjes en de spinazie
  3. Even goed doorroeren en laten bakken
  4. Doe nu de peterselie, een kwart kopje dille en wat zout naar smaak erbij
  5. De spinazie zacht laten kopen met deksel erop (tot het meeste vocht is verdwenen)
  6. De pan van het vuur verwijderen en de melk door de spinazie heen roeren en de spinazie even laten afkoelen
  7. Klop nu de eieren los en roer de feta er door heen
  8. Dit mengsel door de inmiddels afgekoelde spinazie heen roeren
  9. Vet de ovenschaal in met wat boter of PAM Spray en leg er ongeveer 9 vellen filodeeg in
  10. Elk vel met water boter of PAM spray insmeren / inspuiten
  11. Leg de spinazie in de ovenschaal bovenop de filodeeg vellen
  12. En sluit af met de rest van de filodeeg vellen
  13. De filodeeg 1 voor 1 met boter bestrijken
  14. Doe de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30/40 minuten op 180°C/gasstand 4
  15. Hou de oven goed in de gaten

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter