Griekse spanakopita
Ingrediënten voor 4 personen
Spinazie | 600 gram | |
Ui, gesnipperd | 1 stuk | |
Lente-ui | 2 stuks | |
Peterselie, fijn | kwart kopje | |
Ei | 3 stuks | |
Melk | 100 ml | |
Feta | 125 gram | |
Filodeeg | 9 vellen | |
Zout | naar smaak | |
Boter | naar behoren | |
Olijfolie | een scheutje | |
Dille | een kwart kopje |
Lekker recept voor Griekse Spanakopita voor als tussendoortje of op tafel bij bijvoorbeeld een verjaardag of andere speciale gelegenheden.
Bereidingswijze
- Was de spinazie en snijdt het in kleine stukjes
- Snipper de ui en fruit deze in de pan met een scheutje olie, de lente-uitjes en de spinazie
- Even goed doorroeren en laten bakken
- Doe nu de peterselie, een kwart kopje dille en wat zout naar smaak erbij
- De spinazie zacht laten kopen met deksel erop (tot het meeste vocht is verdwenen)
- De pan van het vuur verwijderen en de melk door de spinazie heen roeren en de spinazie even laten afkoelen
- Klop nu de eieren los en roer de feta er door heen
- Dit mengsel door de inmiddels afgekoelde spinazie heen roeren
- Vet de ovenschaal in met wat boter of PAM Spray en leg er ongeveer 9 vellen filodeeg in
- Elk vel met water boter of PAM spray insmeren / inspuiten
- Leg de spinazie in de ovenschaal bovenop de filodeeg vellen
- En sluit af met de rest van de filodeeg vellen
- De filodeeg 1 voor 1 met boter bestrijken
- Doe de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30/40 minuten op 180°C/gasstand 4
- Hou de oven goed in de gaten
Geen reacties