Recepten

Goulashsoep uit de slowcooker

Goulashsoep uit de slowcooker
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Goulashsoep voor 4 personen

Riblappen 500 gram
Bloem 2 eetlepels
Ui (middelgroot) 2 stuks
Wortels (middelgroot) 4 stuks
Bleekselderij 1 stengel
Rode paprika, ontpit 1 stuk
Knoflook 3 teentjes
Paprikapoeder 2 eetlepels
Karwijzaad 1 theelepel
Tomatenpuree 1 potje (70 gram)
Laurierblaadjes 2 stuks
Kruidnagelpoeder 1 theelepel
Runderbouillon 3 blokjes
Water 1,5 liter
Aardappelen (geschild, kleine blokjes) 3-4 stuks
Zout en peper naar smaak
Azijn een scheutje

Na het succes met de Hongaarse goulash uit de slowcooker die ik laatst had gemaakt, wilde ik vandaag een Goulashsoep proberen (en ja deze maken we ook gewoon weer in de slowcooker☺). Je kunt het gerecht ook gewoon maken in een braadpan maken en een paar uur rustig sudderen op laag vuur. Alhoewel de soep goed vult, kun je het altijd serveren met stokbrood en kruidenboter!

Met smakelijke groet

Hoe deze Goulashsoep uit de slowcooker (stap voor stap) bereiden

  1. Snijd het het vlees in stukken van 1×3 cm en snijd de aardappelen in halve maantjes en de groenten in kleine stukjes. Snijd de andere ingrediënten alvast klaar en bestrooi alle kanten van het vlees met de bloem, zout en peper.
  2. Stap 1: voorbereidingen: snijden

  3. Verwarm een klont roomboter op middelhoog vuur in je slowcooker (als je slowcooker niet op het vuur kan, pak dan een wokpan).
  4. Stap 2: fruit de ui en knoflook

  5. Voeg vervolgens het vlees toe en draai het vuur op z’n hoogst. Roer goed door elkaar – elke kant van het vlees moet even dichtgeschroeid worden. Als de lichtbruin zijkanten bruin zijn (na een paar minuten) zet je het vuur uit.
  6. Stap 3: voeg het rundvlees toe en schroei dicht

  7. Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de slowcooker, volgorde maakt niet uit; wortels, bleekselderij, paprika, knoflook, paprikapoeder, karwijzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes, runderbouillon, aardappelen, kruidnagelpoeder, bloem en een scheutje azijn. Roer alles goed door elkaar.
  8. Stap 4: voeg alle andere ingrediënten toe

  9. Zet de deksel erop en zet de slowcooker voor 8 uur op low of 6 uur op high. Ik deed 8 uur op low en het vlees was echt super mals!
  10. Stap 5: slowcooker aanzetten voor 8 uur

Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Goulashsoep slowcooker

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

8 uur 5 min

Beoordeel dit recept

82%

Favoriet

13 Reacties

  • Avatar
    Angelique 4 jaar geleden

    Hoi,
    Ik zag je recept voor goulashsoep in de slowcooker en ziet er heerlijk uit, maar ik zie nergens hoeveel water erbij moet.
    Dus mijn vraag is, hoeveel water moet erbij?

  • Beste Angelique,

    Bedankt voor je reactie????. Het moet 1,5 liter water zijn!

    Alvast eet smakelijk,

    Groet,
    Manuel

  • Wat een heeeerlijke soep! Dank je wel voor dit recept!

    • Beste Inge,

      Bedankt voor je reactie – fijn om te horen!

      Groetjes,
      Manuel

  • Avatar
    John van Hintem 4 jaar geleden

    Ik ga m ook proberen voor 8 personen dan is denk alles dubbel of niet ?

  • Avatar
    Oma Mien 3 jaar geleden

    Ziet er zo lekker uit maar ik ben alleen
    Wat is dan de hoeveelheid ?

  • Manuel de soep was heerlijk????

    • Hoi Alie,
      Bedankt voor het compliment en fijn dat het heerlijk was!
      Een fijne avond nog!
      Groet,
      Manuel

  • Avatar
    Rene van den Eynden 3 jaar geleden

    Dit recept gemaakt, aangepast voor hoeveelheid vlees, en na 8 uur pruttelen, 3 keer doorroeien:

    Een verrukkelijke goulashsoep.

    Chapeau. Iedereen vond hem heerlijk.

    • Beste Rene,

      Bedankt voor je berichtje!

      8 uur lang pruttelen, maar dan heb je ook wat en je huis ruikt de hele dag heerlijk!

      Groet,
      Manuel

  • Avatar
    Henk en Alie 2 jaar geleden

    We hebben hem gemaakt .
    na 8 uur pruttelen smullen geblazen
    Bedankt

Reactie achterlaten

Laatste Recepten