Goulashsoep uit de slowcooker
Goulashsoep voor 4 personen
Riblappen | 500 gram | |
Bloem | 2 eetlepels | |
Ui (middelgroot) | 2 stuks | |
Wortels (middelgroot) | 4 stuks | |
Bleekselderij | 1 stengel | |
Rode paprika, ontpit | 1 stuk | |
Knoflook | 3 teentjes | |
Paprikapoeder | 2 eetlepels | |
Karwijzaad | 1 theelepel | |
Tomatenpuree | 1 potje (70 gram) | |
Laurierblaadjes | 2 stuks | |
Kruidnagelpoeder | 1 theelepel | |
Runderbouillon | 3 blokjes | |
Water | 1,5 liter | |
Aardappelen (geschild, kleine blokjes) | 3-4 stuks | |
Zout en peper | naar smaak | |
Azijn | een scheutje |
Na het succes met de Hongaarse goulash uit de slowcooker die ik laatst had gemaakt, wilde ik vandaag een Goulashsoep proberen (en ja deze maken we ook gewoon weer in de slowcooker☺). Je kunt het gerecht ook gewoon maken in een braadpan maken en een paar uur rustig sudderen op laag vuur. Alhoewel de soep goed vult, kun je het altijd serveren met stokbrood en kruidenboter!
Hoe deze Goulashsoep uit de slowcooker (stap voor stap) bereiden
- Snijd het het vlees in stukken van 1×3 cm en snijd de aardappelen in halve maantjes en de groenten in kleine stukjes. Snijd de andere ingrediënten alvast klaar en bestrooi alle kanten van het vlees met de bloem, zout en peper.
- Verwarm een klont roomboter op middelhoog vuur in je slowcooker (als je slowcooker niet op het vuur kan, pak dan een wokpan).
- Voeg vervolgens het vlees toe en draai het vuur op z’n hoogst. Roer goed door elkaar – elke kant van het vlees moet even dichtgeschroeid worden. Als de lichtbruin zijkanten bruin zijn (na een paar minuten) zet je het vuur uit.
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe aan de slowcooker, volgorde maakt niet uit; wortels, bleekselderij, paprika, knoflook, paprikapoeder, karwijzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes, runderbouillon, aardappelen, kruidnagelpoeder, bloem en een scheutje azijn. Roer alles goed door elkaar.
- Zet de deksel erop en zet de slowcooker voor 8 uur op low of 6 uur op high. Ik deed 8 uur op low en het vlees was echt super mals!
Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Hoi,
Ik zag je recept voor goulashsoep in de slowcooker en ziet er heerlijk uit, maar ik zie nergens hoeveel water erbij moet.
Dus mijn vraag is, hoeveel water moet erbij?
Beste Angelique,
Bedankt voor je reactie????. Het moet 1,5 liter water zijn!
Alvast eet smakelijk,
Groet,
Manuel
Wat een heeeerlijke soep! Dank je wel voor dit recept!
Beste Inge,
Bedankt voor je reactie – fijn om te horen!
Groetjes,
Manuel
Ik ga m ook proberen voor 8 personen dan is denk alles dubbel of niet ?
Hoi John,
Dat klopt, voor 8 personen is dubbel! 🙂
Groet,
Manuel
Ziet er zo lekker uit maar ik ben alleen
Wat is dan de hoeveelheid ?
Hi Oma Mien,
Alle ingrediënten gedeeld door 4.
Groet,
Manuel
Manuel de soep was heerlijk????
Hoi Alie,
Bedankt voor het compliment en fijn dat het heerlijk was!
Een fijne avond nog!
Groet,
Manuel
Dit recept gemaakt, aangepast voor hoeveelheid vlees, en na 8 uur pruttelen, 3 keer doorroeien:
Een verrukkelijke goulashsoep.
Chapeau. Iedereen vond hem heerlijk.
Beste Rene,
Bedankt voor je berichtje!
8 uur lang pruttelen, maar dan heb je ook wat en je huis ruikt de hele dag heerlijk!
Groet,
Manuel
We hebben hem gemaakt .
na 8 uur pruttelen smullen geblazen
Bedankt