Gooise Moppen Recept

Ingrediënten voor ongeveer 25 Gooise moppen
Zeeuws Bloem | 250 gram | |
Roomboter, op kamertemperatuur | 200 gram | |
Witte basterdsuiker | 125 gram | |
Citroenrasp | 1 citroen | |
Eierdooier | 1 ei | |
Zout | mespuntje |
Extra nodig
Bakpapier | 1 vel | |
Plasticfolie | 1 stuk | |
Keukenmachine | 1 | |
Geklutst Ei (glans) | 1 stuk |
Gooise Moppen..heerlijke koekjes en vrij eenvoudig te maken. Ook een leuk recept voor kinderen om te maken. Of als traktatie op school! Of om gewoon helemaal in je eentje op te smullen!
Tip! Zeeuws bloem is niet altijd in de supermarkt te verkrijgen. In plaats hiervan kun je ook patent bloem kopen. Het is wel een net andere kwaliteit, maar je zal niet heel veel verschil merken.
Bereidingswijze
- Meng – in een kom – de witte basterdsuiker met bloem, roomboter, eidooier, rasp van de citroenschil en een klein beetje zout.
- Rasp de schil van een citroen en voeg dit aan de kom toe.
- (laat) kneden tot een soep deeg.
- Rol een pil van het deeg en laat voor minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd in gelijke plakken van 1 centimeter. Zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk dezelfde maat hebben, anders is straks de ene Gooise mop gaar, en de andere niet.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bak in ongeveer 25 minuten (let op: de bovenkant moet een lichtbruine gloed hebben en de zijkanten een lichtbruin randje). Kijk goed naar het voorbeeld van onze Gooise moppen, zodat je weet hoe ze moeten worden. Alvast eet smakelijk & veel plezier.
Lijkt me erg lekker dit recept.
Bedankt Bart!
Groet,
Manuel