Franse uiensoep recept

Ingrediënten
Roomboter | klontje | |
Uien | 650 gram | |
Rundvleesbouillonblokjes | 2 blokjes, 1 liter water | |
Laurierblad | 3 stuks | |
Tijm | 1 eetlepel | |
Bloem | 1 eetlepel |
Maak vandaag Traditionele Franse uiensoep! Super makkelijk te maken en redelijk weinig ingrediënten. Lekker voor erbij: warm stokbrood met kruidenboter. Profitez de votre repas! of wel eet smakelijk. Laat je weten onder de reacties hoe het gesmaakt heeft?
Franse uiensoep maken
- Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in een klontje boter op middelhoog vuur. Breng op smaak met tijm en zwarte peper. Bak de uien goudbruin voor ongeveer 10 minuutjes.
- Voeg de bloem door de uien en laat een paar minuten meebakken. Voeg vervolgens een liter (heet) water toe met de rundvleesbouillonblokjes. Breng op smaak met de laurierblaadjes en eventueel wat zout.
- Laat de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. (mocht je warme knoflook met kruidenboter erbij serveren; vergeet dan niet de oven voor te verarmen.) Proef erna de soep even en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer er warm stokbrood met kruidenboter bij. Pinterest.
Geen reacties