Recepten

Franse uiensoep recept

Franse uiensoep recept
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten

Roomboter klontje
Uien 650 gram
Rundvleesbouillonblokjes 2 blokjes, 1 liter water
Laurierblad 3 stuks
Tijm 1 eetlepel
Bloem 1 eetlepel

Maak vandaag Traditionele Franse uiensoep! Super makkelijk te maken en redelijk weinig ingrediënten. Lekker voor erbij: warm stokbrood met kruidenboter. Profitez de votre repas! of wel eet smakelijk. Laat je weten onder de reacties hoe het gesmaakt heeft?

Met smakelijke groet

Franse uiensoep maken

  1. Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in een klontje boter op middelhoog vuur. Breng op smaak met tijm en zwarte peper. Bak de uien goudbruin voor ongeveer 10 minuutjes.
  2. Stap 1: bak de ui voor de Franse uiensoep

  3. Voeg de bloem door de uien en laat een paar minuten meebakken. Voeg vervolgens een liter (heet) water toe met de rundvleesbouillonblokjes. Breng op smaak met de laurierblaadjes en eventueel wat zout.
  4. Stap 2: voeg de bloem, water en kruiden toe

  5. Laat de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. (mocht je warme knoflook met kruidenboter erbij serveren; vergeet dan niet de oven voor te verarmen.) Proef erna de soep even en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  6. Stap 3: laat Franse uiensoep pruttelen

Serveer er warm stokbrood met kruidenboter bij. Pinterest.

Franse uiensoep

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

50 min

Beoordeel dit recept

95%

Favoriet

Geen reacties

Reactie achterlaten

Laatste Recepten