Porties

4

Bereiden

5 min

Koken

20 min

Ingrediënten voor 2 personen

Kipfilet 100 gram
Ui 1 stuk
Knoflook 1 teentje
Peper 1 theelepel
Rode paprika 1 stuk
Garnalen ( gepeld ) 50 gram
Eieren 5 stuks
Champignons 75 gram
Zout 1 theelepel
Suiker 1 eetlepel

Lekker recept voor Foe Yong Hai! Niet te missen in de Chinese keuken.. Binnen ongeveer 25 minuten is het gerecht klaar.

Directions

  1. Alle eieren loskloppen en een theelepel zout toevoegen
  2. Ui en knoflook fijn maken
  3. De paprika, champignons en de kipfilet in wat grotere stukjes snijden
  4. De olie in een roerbakpan verhitten en vervolgende uien en knoflook met wat peper en zout toevoegen
  5. Na een paar minuutjes de stukjes kip toevoegen en blijven roeren totdat de kip gegaard is.
  6. Nu mogen de champignons en de garnalen toegevoegd worden
  7. Even doorroeren totdat de champignons gaar zijn en dan de paprika toevoegen aan de pan
  8. Als deze zacht begint te worden, de inhoud gelijkmatig verdelen
  9. Nu de eieren erover heen gieten ( zonder te roeren )
  10. Het vuur op de laagste stand zetten en de pan afsluiten met de deksel
  11. Als de Foe Yong Hai 1 geheel is moet je hem omdraaien en dan de andere kant nog even bakken tot hij gaar is
  12. Nadat de Foe Yang Hai gaar is, gaan we aan de slag met de saus, de Foe Yong Hai even apart leggen op een bordje.
  13. Pak de tapiocameel erbij en voeg 1 theelepel toe aan 200 ml water
  14. Voeg opnieuw wat olie en knoflook toe aan de roerbakpan
  15. Nu de gesneden paprika en prei toevoegen en even blijven roeren
  16. Als de paprika en prei gaar zijn, mag de oplossing van de tapiocameel en het water toegevoegd worden.
  17. Vervolgens de tomatensaus en de suiker erbij doen, nog even roeren totdat de saus goed gebonden is.
  18. De saus in een schaal schenken, leg de Foe Yong hai erin.
  19. De Foe Yong Hai kan warm geserveerd worden, lekker met rijst!

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter