Farfalle met kip-pesto gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
Farfalle | 400 gram | |
Pesto | 1 flinke eetlepel | |
Kookroom | 250 ml | |
Mascarpone | 5 eetlepels | |
Verse basilicum (garnering) | naar smaak | |
Parmezaanse kaas (garnering) | naar smaak | |
Knoflook, fijngeperest | 1 teen |
Kip-pesto gehaktballetjes
Kipgehakt | 600 gram | |
Pesto | 1 theelepel | |
Knoflook, fijngeperst | 2 tenen | |
Paneermeel | 3 eetlepels | |
Geraspte mozarella | 150 gram | |
Peper & zout | naar smaak |
- Kook de farfalle – met wat zout – beetgaar volgens de verpakking.
- Doe alle ingrediënten voor de kip-pesto gehaktballetjes (dus de kipgehakt, pesto, knoflook, paneermeel, geraspte mozarella, peper en de zout) in een kom kneed/meng alles goed door elkaar.
- Maak hiervan gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm doorsnede. Bak deze in een droge pan, op middelhoog vuur rondom bruin.
- Als de kip-pesto gehaktballetjes gaar zijn, voeg dan de kookroom, mascarpone, knoflook en een flinke eetlepel pesto toe. Roer voorzichtig door (zorg ervoor dat de balletjes niet kapot gaan). Om de saus wat dikker en wat meer smaak te geven schep je wat vocht uit de pan met de farfalle (ongeveer 5 eetlepels). Huh? Water maakt het toch niet dikker vraag jezelf misschien af? Wanneer pasta kookt laat het zetmeel los en dit zal ervoor zorgen dat je saus dikker wordt.
- Voeg nu de farfalle in de pan en schep goed om, draai het vuur laag en laat de saus ca. 5-6 minuten in de farfalle trekken. Hierdoor neemt de farfalle de saus goed op.
Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum. Bewaar dit pasta recept op Pinterest.
Geen reacties