Recepten

Daging smoor (Gesmoord rundvlees)

Daging smoor (Gesmoord rundvlees)
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Daging smoor voor 4 personen

Sukadelappen 800 gram
Sjalotten 6 stuks
Knoflook 6 tenen
Rundvleesbouillonblokje 2 stuks
Ketjap manis 100 ml
Water 200 ml
Tomatenketchup 3 eetlepels
Nootmuskaat 3/4 theelepel
Suiker 1 eetlepel
Peper (of sambal) naar smaak
Zout naar smaak
Olie een scheutje
Limoen 1 stuk, uitgeperst

Zo dan, weer eens tijd voor een nieuw recept. Vandaag staat Daging Smoor op het menu; Indisch gesmoord rundvlees. Je kunt dit gerecht smoren in een braadpan of in een slowcooker. Persoonlijk ben ik fan van de slowcooker (vooral voor rundvlees gerechten). Je zet het apparaatje voor 8 uur aan en je hebt altijd mals vlees, hiernaast hoef je niet de hele tijd thuis te blijven omdat je een pan op het vuur aan hebt staan – met een slowcooker kun je gewoon even de deur uit.

Met smakelijke groet

Daging smoor bereiden (stap voor stap)

  1. Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen en snijd het vlees in repen van 1×3 cm. Zet alvast alle ingrediënten klaar (ja de ketchup staat verkeerd om, I know).
  2. Stap 1: snijd het vlees in stukken en zet alles klaar

  3. Pel de sjalotten en knoflooktenen en voeg deze (gesneden in grove stukken) toe aan het bakje van de staafmixer. Voeg wat olie toe om het wat smeuïger te maken. Mix het met een staafmixer tot een pasta.
  4. Stap 2: pasta maken voor daging smoor

  5. Fruit – in een scheut olie – de sjalot/knoflook op middelhoog vuur in een braadpan of gebruik de pan van een slowcooker (als je er één hebt). Laat de smaken van de sjalot en knoflook even goed tot elkaar komen, schep regelmatig om. Na ongeveer 5 minuten draai je het vuur hard.
  6. Stap 3: sjalot en knoflook aanfruiten in olie

  7. Voeg nu de stukken rundvlees toe en laat dit even aan alle kanten dichtschroeien, dit duurt ongeveer 5 minuten. Schep regelmatig om. Als het vlees bruiner is geworden (moet niet gaar zijn!) draai je het vuur zacht.
  8. Stap 4: sukadelappen toevoegen aan de pan

  9. Voeg nu de smaakmakers toe zoals de ketjap, tomatenketchup, bouillonblokjes, nootmuskaat, suiker, peper/sambal, zout en daarnaast ook nog 200 ml water en het sap van een limoen (het zuurtje hiervan zal het rundvlees extra mals maken).
    Stap 5: smaakmakers toevoegen
  10. Gebruik je een braadpan?
    Doe de deksel op de pan en smoor het vlees in 4 tot 5 uur zachtjes gaar. Langer of korter kan ook, de daging smoor is goed als het makkelijk uit elkaar valt als je erop drukt met een vork.

    Gebruik je een slowcooker?
    Zet de deksel op de pan en smoor het vlees in 8 uur gaar op standje low. Je hoeft het vlees niet te controleren; je hebt verzekerd mals vlees (anders eet ik mijn schoen op).

  11. Stap 6: stoof het vlees

Serveer met nasi, witte rijst of bami. Lekker met atjar, sambal en komkommer erbij. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Daging smoor recept

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

8 uur

Beoordeel dit recept

89%

Favoriet

1 Reactie

  • Wat een heerlijk recept voor daging smoor.
    Heb het met de slowcooker gemaakt en dit recept is een blijvertje!

Reactie achterlaten

Laatste Recepten