Currykip met Kikkererwten en Zoete Aardappel
Ingrediënten voor 4 personen
Kipfilet, in stukjes | 400 gram | |
Uien, in ringen | 2 stuks | |
Zoete aardappelen | 400 gram (ca. 2 stuks) | |
Sugarsnaps | 200 gram | |
Olijfolie | 1 eetlepel | |
Garam Masala | 1 eetlepel | |
Kokosmelk | 1 blik, ca. 400 ml | |
Pandanrijst | 200 gram | |
Zwarte peper & zout | Naar smaak |
Bereidingswijze
- Snijd de uien in dunne ringen;
- Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes;
- Verwijder de puntjes van de Sugarsnaps;
- Verwijder het water van de kikkererwten met een zeef en laat goed uitlekken;
- Kook de rijst volgens de verpakking;
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een Wokpan en roerbak de kip in een paar minuten goudbruin;
- Voeg de ui, zoete aardappel en kruiden (Garam Masala) toe;
- Breng op smaak met verse zwarte peper en zout;
- Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe;
- Zet nu het vuur lager en laat zachtjes pruttelen. ongeveer 15 minuten;
- Serveer de Currykip met de Pandan rijst.
Omschrijving:
Lekker recept voor variatie in de keuken. Het recept bevat een kruiden die je in Nederland niet heel veel tegenkomt: Garam Masala. Een typisch Indiase specerijenmelange. Wij wensen je alvast eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt ook kipdijfilet blokjes nemen i.p.v. normale kipfilet. Dit is een iets vetter gedeelte van de kip en geeft dus net een andere smaak.
Geen reacties