Currykip met Kikkererwten en Zoete Aardappel

Currykip met Kikkererwten en Zoete Aardappel

Porties

3

Bereiden

15 min

Koken

30 min

Ingrediënten

Kipfilet, in stukjes 400 gram
Uien, in ringen 2 stuks
Zoete aardappelen 400 gram (ca. 2 stuks)
Sugarsnaps 200 gram
Olijfolie 1 eetlepel
Garam Masala 1 eetlepel
Kokosmelk 1 blik, ca. 400 ml
Pandanrijst 200 gram
Zwarte peper & zout Naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in dunne ringen;
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes;
  3. Verwijder de puntjes van de Sugarsnaps;
  4. Verwijder het water van de kikkererwten met een zeef en laat goed uitlekken;
  5. Kook de rijst volgens de verpakking;
  6. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een Wokpan en roerbak de kip in een paar minuten goudbruin;
  7. Voeg de ui, zoete aardappel en kruiden (Garam Masala) toe;
  8. Breng op smaak met verse zwarte peper en zout;
  9. Voeg de sugarsnaps, kikkererwten en kokosmelk toe;
  10. Zet nu het vuur lager en laat zachtjes pruttelen. ongeveer 15 minuten;
  11. Serveer de Currykip met de Pandan rijst.

Omschrijving:
Lekker recept voor variatie in de keuken. Het recept bevat een kruiden die je in Nederland niet heel veel tegenkomt: Garam Masala. Een typisch Indiase specerijenmelange. Wij wensen je alvast eet smakelijk!

Variatietip: 
Je kunt ook kipdijfilet blokjes nemen i.p.v. normale kipfilet. Dit is een iets vetter gedeelte van de kip en geeft dus net een andere smaak.

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter