Recepten

Curry met aardappel, kip & sperziebonen

Curry met aardappel, kip & sperziebonen
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Curry met aardappel, kip en sperziebonen

Kipfilet 400 gram
Tomaten 2 stuks
Sperziebonen 300 gram
Aardappel (in plakjes) 600 gram
Kokosmelk 400 ml
Water klein kopje

Kruiden mixen

Ui (middelgroot) 1 stuk
Korianderpoeder 2 theelepels
Paprikapoeder 1 theelepel
Kurkuma 1 theelepel
Gemberpoeder 1 theelepel
Komijn 1 theelepel
Suiker 2 eetlepels
Citroensap 1 eetlepel
Chilipoeder 1 theelepel
Zout naar smaak
Water 50 ml

Ik ben echt gek op Curry’s! Vandaag maken we Curry met aardappel, kip & sperziebonen. Normaal gesproken eet ik curry’s alleen met rijst, maar omdat er dit keer aardappeltjes inzitten heb ik het weggelaten. Misschien is het wel lekker hoor, maar ik had vandaag geen zin in een bom aan koolhydraten en achteraf miste ik het niet.

Met smakelijke groet

Hoe deze Curry met aardappel,kip en sperziebonen bereiden (stap voor stap)

  1. Maak van alle kruiden een mix tot je een kruidenpasta hebt, gebruik hierbij een keukenmachine. Kook alvast de schijfjes aardappeltjes voor, deze moeten beetgaar zijn (ongeveer 5-6 minuten). Snijd wel de aardappeltjes eerst in plakjes, anders duurt het langer voordat het gaar is.
  2. Stap 1: kruidenpasta maken

  3. Voeg een klein stukje boter toe aan een hapjespan (op middelhoog vuur) en voeg het kruidenmengsel toe aan de pan. Laat even aanfruiten, regelmatig omscheppen.
  4. Stap 2: kruidenpasta aanfruiten in hapjespan

  5. Voeg nu de tomaat en stukjes kipfilet toe, zet het vuur wat harder. Blijf goed omscheppen en bak even goed aan.
  6. Stap 3: kipfilet en tomaat toevoegen aan hapjespan

  7. Als de kip wat gaarder is, voeg je de kokosmelk, water, sperziebonen en voorgekookte aardappelen toe. Roer goed door. Draai na een paar minuten het vuur op z’n zachtst.
  8. Stap 4: kokosmelk en water toevoegen

  9. Laat ongeveer 25-30 minuten rustig pruttelen (laat niet te hard pruttelen anders gaat de kokosmelk schiften). Proef een sperzieboon en schijfje aardappel of deze zacht genoeg is. Ik hou er zelf van als er nog een beetje een “bite” aanzit.
  10. Stap 5: laat pruttelen curry met kip, aardappel en sperziebonen

Bekijk meer curry recepten op bij het thema curry recepten. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Curry met kip, aardappel en sperziebonen

Voorbereiding

10 min

Kooktijd

25 min

Beoordeel dit recept

89%

Favoriet

2 Reacties

  • Beste Manuel ,

    Ik heb dit nog nooit gemaakt, maar het lijkt me erg lekker . Ik ben nog een beginnend kok en vraag me af voor hoeveel personen dit gerecht bedoeld is.

    Mvg,

    Ruben schut

  • Avatar
    Willenpiekip 4 jaar geleden

    De saus was heel lekker, maar 30 minuten laten pruttelen zorgde ervoor dat de kip nogal droog werd. In het vervolg bak ik die iets minder lang mee (of kabeljauw ipv kip), maar voor de rest lekker!

Reactie achterlaten

Laatste Recepten