Curry met aardappel, kip & sperziebonen
Curry met aardappel, kip en sperziebonen
Kipfilet | 400 gram | |
Tomaten | 2 stuks | |
Sperziebonen | 300 gram | |
Aardappel (in plakjes) | 600 gram | |
Kokosmelk | 400 ml | |
Water | klein kopje |
Kruiden mixen
Ui (middelgroot) | 1 stuk | |
Korianderpoeder | 2 theelepels | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Kurkuma | 1 theelepel | |
Gemberpoeder | 1 theelepel | |
Komijn | 1 theelepel | |
Suiker | 2 eetlepels | |
Citroensap | 1 eetlepel | |
Chilipoeder | 1 theelepel | |
Zout | naar smaak | |
Water | 50 ml |
Ik ben echt gek op Curry’s! Vandaag maken we Curry met aardappel, kip & sperziebonen. Normaal gesproken eet ik curry’s alleen met rijst, maar omdat er dit keer aardappeltjes inzitten heb ik het weggelaten. Misschien is het wel lekker hoor, maar ik had vandaag geen zin in een bom aan koolhydraten en achteraf miste ik het niet.
Hoe deze Curry met aardappel,kip en sperziebonen bereiden (stap voor stap)
- Maak van alle kruiden een mix tot je een kruidenpasta hebt, gebruik hierbij een keukenmachine. Kook alvast de schijfjes aardappeltjes voor, deze moeten beetgaar zijn (ongeveer 5-6 minuten). Snijd wel de aardappeltjes eerst in plakjes, anders duurt het langer voordat het gaar is.
- Voeg een klein stukje boter toe aan een hapjespan (op middelhoog vuur) en voeg het kruidenmengsel toe aan de pan. Laat even aanfruiten, regelmatig omscheppen.
- Voeg nu de tomaat en stukjes kipfilet toe, zet het vuur wat harder. Blijf goed omscheppen en bak even goed aan.
- Als de kip wat gaarder is, voeg je de kokosmelk, water, sperziebonen en voorgekookte aardappelen toe. Roer goed door. Draai na een paar minuten het vuur op z’n zachtst.
- Laat ongeveer 25-30 minuten rustig pruttelen (laat niet te hard pruttelen anders gaat de kokosmelk schiften). Proef een sperzieboon en schijfje aardappel of deze zacht genoeg is. Ik hou er zelf van als er nog een beetje een “bite” aanzit.
Bekijk meer curry recepten op bij het thema curry recepten. Bewaar dit recept op Pinterest en volg ons ook op Instagram!
Beste Manuel ,
Ik heb dit nog nooit gemaakt, maar het lijkt me erg lekker . Ik ben nog een beginnend kok en vraag me af voor hoeveel personen dit gerecht bedoeld is.
Mvg,
Ruben schut
De saus was heel lekker, maar 30 minuten laten pruttelen zorgde ervoor dat de kip nogal droog werd. In het vervolg bak ik die iets minder lang mee (of kabeljauw ipv kip), maar voor de rest lekker!