Chinese tomatensoep met kip en mihoen

Chinese tomatensoep met kip en mihoen

Porties

8

Bereiden

10 min

Koken

1 uur

Ingrediënten

Knoflook 2 tenen
Ui 1 stuk
Water 1 liter
Bouillonblokje ( kip ) 2 stuks
Tomatensap 1 pak
Gembersiroop 4 eetlepels
Mihoen of Noodles 250 gram
Azijn 1 eetlepel
Kipfilet, in stukjes 450 gram
Maizena 2 eetlepels
Zonnebloemolie een scheutje
Tomatenpuree 140 gram
Sambal oelek 1 theelepel
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Suiker 4 eetlepels
Sereh 3 theelepels
Ketjap manis 3 eetlepels
Appelmoes 100 ml

Ben je ook zo fan van de Chinese tomatensoep van de afhaalchinees? Nu kan je hem lekker zelf maken met dit heerlijke recept!

Bereidingswijze

  1. De kipfilet in kleine stukjes snijden
  2. Verhit een beetje olie in de soeppan
  3. De ui even bakken tot hij glazig is
  4. Dan de kipfilet toevoegen en even aanbakken
  5. Vervolgens de knoflook en tomatenpuree toevoegen
  6. 1 liter water & 2 blokjes kippenbouillon toevoegen, laat een uurtje zacht pruttelen
  7. Haal de kipfilet uit de pan en leg even op een apart schaaltje
  8. Maak in een andere schaal een mix van azijn, gembersiroop, sambal, sereh, ketjap manis, appelmoes, zout en eventueel wat peper
  9. De ingrediënten van het schaaltje even goed door elkaar roeren en aan de soeppan toevoegen
  10. Vervolgens de maizena door een kopje met koud water en goed roeren
  11. Als de maizena en het water een gladde substantie is kun je het toevoegen aan de soeppan
  12. Voeg nu de mihoen toe aan de soeppan en laat het geheel even zacht doorkoken (ong. 20 minuten)
  13. Als laatst: de kipfilet toevoegen
  14. Een dagje laten staan maakt de soep nog smakelijker

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter