Chinese tomatensoep met kip en mihoen
Ingrediënten voor 4 personen
Knoflook | 2 tenen | |
Ui | 1 stuk | |
Water | 1 liter | |
Bouillonblokje ( kip ) | 2 stuks | |
Tomatensap | 1 pak | |
Gembersiroop | 4 eetlepels | |
Mihoen of Noodles | 250 gram | |
Azijn | 1 eetlepel | |
Kipfilet, in stukjes | 450 gram | |
Maizena | 2 eetlepels | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Tomatenpuree | 140 gram | |
Sambal oelek | 1 theelepel | |
Zout | naar smaak | |
Peper | naar smaak | |
Suiker | 4 eetlepels | |
Sereh | 3 theelepels | |
Ketjap manis | 3 eetlepels | |
Appelmoes | 100 ml |
Ben je ook zo fan van de Chinese tomatensoep van de afhaalchinees? Nu kan je hem lekker zelf maken met dit heerlijke recept!
Bereidingswijze
- De kipfilet in kleine stukjes snijden
- Verhit een beetje olie in de soeppan
- De ui even bakken tot hij glazig is
- Dan de kipfilet toevoegen en even aanbakken
- Vervolgens de knoflook en tomatenpuree toevoegen
- 1 liter water & 2 blokjes kippenbouillon toevoegen, laat een uurtje zacht pruttelen
- Haal de kipfilet uit de pan en leg even op een apart schaaltje
- Maak in een andere schaal een mix van azijn, gembersiroop, sambal, sereh, ketjap manis, appelmoes, zout en eventueel wat peper
- De ingrediënten van het schaaltje even goed door elkaar roeren en aan de soeppan toevoegen
- Vervolgens de maizena door een kopje met koud water en goed roeren
- Als de maizena en het water een gladde substantie is kun je het toevoegen aan de soeppan
- Voeg nu de mihoen toe aan de soeppan en laat het geheel even zacht doorkoken (ong. 20 minuten)
- Als laatst: de kipfilet toevoegen
- Een dagje laten staan maakt de soep nog smakelijker
Geen reacties