Chinese noedels met Tofu
Chinese noedels met Tofu (voor 4 personen)
Conimex wok noedels | 400 gram | |
Zakje peen julienne (geraspte wortel) | 150 gram | |
Sugar snaps | 200 gram | |
Rode ui, in halve ringen | 1 stuk | |
Ketjap medja | 4 eetlepels | |
Hoisin saus | 1 eetlepel | |
Chinese 5 spice | 1 theelepel | |
Knoflook, geperst | 4 tenen | |
Tofu, in dobbelstenen | 300 gram |
Serveer met
Cassava kroepoek | naar wens | |
Sambal oelek | naar wens |
Chinese noedels met tofu: super lekker & snel een gerecht op tafel. Mocht je vegetarisch zijn, dan is dit recept ook voor jou geschikt. De tofu wordt in dit recept kort gefrituurd, zodat het een lekker krokant laagje heeft.
Hoe Chinese noedels met tofu bereiden – stap voor stap
- Snijd evt. punten van de sugarsnaps, snijd de ui in halve ringen en de tofu in dobbelstenen. Frituur de tofu een paar minuten in een frituurpan op 180 graden. Laat uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen alvast een pan met water (voor de noedels).
- Verwarm in een wokpan een scheutje olie en fruit hier de ui en geperste knoflook in. Bak een paar minuten, maar blijf wel goed omscheppen. De ui en knoflook mag niet te bruin worden.
- Voeg vervolgens de sugarsnaps toe en bak even mee. Daarna de peen julienne (fijngesneden wortel) wortel toevoegen en door elkaar roeren. Breng op smaak met de hoisinsaus, ketjap medja, chinese 5 spice, bouillonblokje, zout en peper. Schep een paar keer goed om en zet het vuur vervolgens op het laagst.
- Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking. Laat goed uitlekken en voeg – met de gefrituurde tofu blokjes – toe aan de wokpan. Roer goed door elkaar. Proef even en voeg eventueel nog wat ketjap, peper en/of zout toe.
Serveer met sambal oelek en cassave kroepoek! Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties