Chinese Lo Mein
Ingrediënten voor 2 personen
Noodles / Mie nestjes | 250 gram | |
Chinese wokgroente | 400 gram | |
Witte peper | naar smaak | |
Knoflook | 3-4 teentjes | |
Lente uitjes, fijngesneden | 1 bos | |
Taugé | 125 gram | |
Wortels, gesneden | 2 stuks | |
Gember, geraspt | een stukje | |
Vegetarische of natural oestersaus | naar smaak | |
Sesamolie | 2-3 eetlepels | |
Tamari soja saus | naar smaak | |
Ui | 1 stuk |
Lekkere noodles gemixt met groenten! Dit recept is geheel vegetarisch. Wil je hem liever niet vegetarisch? Voeg gewoon wat kip, rundvlees of varkensvlees toe!
Bereidingswijze
- Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing
- Laat de noedels afkoelen alvorens je de ingrediënten samenvoegt (eventueel afblussen met koud water)
- Verhit de wokpan met een scheut olie op laag vuur
- Hak de teentjes knoflook, ui en de lente ui fijn
- Voeg dan de knoflook, de ui, 3/4 van de lente-uitjes, en de verse gehakte gember toe aan de pan
- Bak een paar minuutjes zodat ze smaak goed naar boven komt
- Nu de Chinese wokgroente en de taugé toevoegen, roer alles goed door elkaar.
- Laat de groente bakken zolang jij wilt, mijn voorkeur gaat uit naar kort (knapperig)
- Voeg de noodles bij het mengsel
- Voeg nu de sojasaus toe: je hebt genoeg toegevoegd als de noodles lichtbruin van kleur zijn
- Proef of je genoeg sojasaus hebt toegevoegd anders nog een klein beetje toevoegen
- Voeg nu de oestersaus toe en roer ondertussen en proef of je genoeg hebt
- Vervolgens wat witte peper toevoegen voor de smaak
- Roer alles nog goed door elkaar
- Nu de rest van de fijngehakte lente ui toevoegen
- Nog even roeren en vervolgens nog even proeven
- Als hij meer saus nodig heeft kan je die eventueel nog toevoegen
Geen reacties