Porties

4

Bereiden

10 min

Koken

30 min

Ingrediënten

Noodles / Mie nestjes 250 gram
Chinese wokgroente 400 gram
Witte peper naar smaak
Knoflook 3-4 teentjes
Lente uitjes, fijngesneden 1 bos
Taugé 125 gram
Wortels, gesneden 2 stuks
Gember, geraspt een stukje
Vegetarische of natural oestersaus naar smaak
Sesamolie 2-3 eetlepels
Tamari soja saus naar smaak
Ui 1 stuk

Lekkere noodles gemixt met groenten! Dit recept is geheel vegetarisch. Wil je hem liever niet vegetarisch? Voeg gewoon wat kip, rundvlees of varkensvlees toe!

Bereidingswijze

  1. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Laat de noedels afkoelen alvorens je de ingrediënten samenvoegt (eventueel afblussen met koud water)
  3. Verhit de wokpan met een scheut olie op laag vuur
  4. Hak de teentjes knoflook, ui en de lente ui fijn
  5. Voeg dan de knoflook, de ui, 3/4 van de lente-uitjes, en de verse gehakte gember toe aan de pan
  6. Bak een paar minuutjes zodat ze smaak goed naar boven komt
  7. Nu de Chinese wokgroente en de taugé toevoegen, roer alles goed door elkaar.
  8. Laat de groente bakken zolang jij wilt, mijn voorkeur gaat uit naar kort (knapperig)
  9. Voeg de noodles bij het mengsel
  10. Voeg nu de sojasaus toe: je hebt genoeg toegevoegd als de noodles lichtbruin van kleur zijn
  11. Proef of je genoeg sojasaus hebt toegevoegd anders nog een klein beetje toevoegen
  12. Voeg nu de oestersaus toe en roer ondertussen en proef of je genoeg hebt
  13. Vervolgens wat witte peper toevoegen voor de smaak
  14. Roer alles nog goed door elkaar
  15. Nu de rest van de fijngehakte lente ui toevoegen
  16. Nog even roeren en vervolgens nog even proeven
  17. Als hij meer saus nodig heeft kan je die eventueel nog toevoegen

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter