Chinese kipballetjes
Ingrediënten
Witte bloem | 100 gram | |
Bakpoeder | 1 dessertlepel | |
Zout | naar smaak | |
Sesamolie | 1 theelepel | |
Water | 130 ml | |
Maïsmeel (voor de kip) | 5 eetlepels | |
Witte peper (voor de kip) | naar smaak | |
Kipfilets, 2 cm blokjes (voor de kip) | 4 stuks | |
Olie om te frituren | naar eigen hoevelheid |
Lekker voor bij de feestdagen of tussen de middag als snack.. Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen.
Directions
- We gaan beginnen met het maken van de beslag, pak hiervoor een mengkom
- Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar
- De sesamolie erbij voegen en rustig het water toevoegen terwijl je roert
- Nu blijven roeren tot je een goed beslag krijgt
- Nu ongeveer 30-35 minuutjes laten staan. Ondertussen alvast de maïsmeel en witte peper in een diepe schaal samenvoegen
- Zet een wokpan met olie op en verwarm langzaam tot 190 graden Celcius
- De kip eerst door de maïsmeel/witte peper halen en daarna door het beslag
- Nu in de wokpan met verwarmde olie leggen en 4-5 minuten laten bakken tot ze mooi goudbruin zijn
- Als laatst de kipballetjes uit de wokpan halen met bijvoorbeeld een schuimspaan en op een bordje leggen
Erg leuk en makkelijk recept en ook erg lekker
Alleen een beetje flauw van smaak ik heb bij de tweede portie die ik maakte wat kruiden toegevoegd aan het beslag en dat hielp
Lekkr geweest
Wauw! Super lekker en perfect gelukt met je uitleg. Mijn kinderen zijn fan! Morgen staan ze op het oudejaarsmenu.
Ik begrijp niet goed , hoe krijg ik de balletjes staat er niet bij boven 🥸mvg
Ik vind het leuk recept , ik hou van kip . Heb de loempia’s gemaakt fantastisch 😜