Porties

4

Bereiden

15 min

Koken

5 min

Ingrediënten

Witte bloem 100 gram
Bakpoeder 1 dessertlepel
Zout naar smaak
Sesamolie 1 theelepel
Water 130 ml
Maïsmeel (voor de kip) 5 eetlepels
Witte peper (voor de kip) naar smaak
Kipfilets, 2 cm blokjes (voor de kip) 4 stuks
Olie om te frituren naar eigen hoevelheid

Lekker voor bij de feestdagen of tussen de middag als snack.. Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen.

Directions

  1. We gaan beginnen met het maken van de beslag, pak hiervoor een mengkom
  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar
  3. De sesamolie erbij voegen en rustig het water toevoegen terwijl je roert
  4. Nu blijven roeren tot je een goed beslag krijgt
  5. Nu ongeveer 30-35 minuutjes laten staan. Ondertussen alvast de maïsmeel en witte peper in een diepe schaal samenvoegen
  6. Zet een wokpan met olie op en verwarm langzaam tot 190 graden Celcius
  7. De kip eerst door de maïsmeel/witte peper halen en daarna door het beslag
  8. Nu in de wokpan met verwarmde olie leggen en 4-5 minuten laten bakken tot ze mooi goudbruin zijn
  9. Als laatst de kipballetjes uit de wokpan halen met bijvoorbeeld een schuimspaan en op een bordje leggen

Delen & Printen

Favoriet

2 Reacties

  1. Profielfoto
    Veronique 2 jaar geleden

    Erg leuk en makkelijk recept en ook erg lekker
    Alleen een beetje flauw van smaak ik heb bij de tweede portie die ik maakte wat kruiden toegevoegd aan het beslag en dat hielp

  2. Profielfoto
    Sherani 2 jaar geleden

    Lekkr geweest

Laat een Reactie achter