Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Chinese kipballetjes

Chinese kipballetjes
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten

Witte bloem 100 gram
Bakpoeder 1 dessertlepel
Zout naar smaak
Sesamolie 1 theelepel
Water 130 ml
Maïsmeel (voor de kip) 5 eetlepels
Witte peper (voor de kip) naar smaak
Kipfilets, 2 cm blokjes (voor de kip) 4 stuks
Olie om te frituren naar eigen hoevelheid

Deze Chinese kipballetjes zijn het perfecte voorbeeld van comfortfood met een oosters tintje. Van buiten zijn ze heerlijk krokant, terwijl de binnenkant sappig en mals blijft. Dankzij het luchtige beslag en de subtiele smaak van sesamolie krijgen ze die typische Aziatische bite. Ideaal als borrelhapje, tussendoortje of feestelijke snack tijdens de feestdagen. Serveer ze met een pittige chilisaus of een zoetzure dip voor extra smaak. Je zult zien: één hap en je wilt meteen meer. Deze Chinese kipballetjes zijn simpel te maken, maar smaken alsof ze rechtstreeks uit een Aziatische streetfoodkraam komen.

Bereidingswijze

  1. Pak een mengkom en voeg de witte bloem, bakpoeder en zout toe. Meng dit goed door elkaar.
  2. Voeg de sesamolie toe en schenk daarna rustig het water erbij terwijl je blijft roeren.
  3. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt zonder klontjes.
  4. Laat het beslag 30–35 minuten rusten zodat het wat dikker wordt.
  5. In de tussentijd: meng in een diepe schaal het maïsmeel en de witte peper.
  6. Verhit de olie in een wokpan tot ongeveer 190°C.
  7. Haal de kipblokjes eerst door het maïsmeel-pepermengsel en daarna door het beslag.
  8. Frituur de stukjes kip in de hete olie gedurende 4–5 minuten, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
  9. Haal de kip uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

Tip: Serveer deze krokante kipballetjes warm – perfect voor bij de feestdagen of gewoon als heerlijke snack tussendoor!

Servings

4

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

5 min

Beoordeel dit recept

73%

Favoriet

5 Reacties

  • Avatar
    Veronique 8 jaar geleden

    Erg leuk en makkelijk recept en ook erg lekker
    Alleen een beetje flauw van smaak ik heb bij de tweede portie die ik maakte wat kruiden toegevoegd aan het beslag en dat hielp

  • Avatar
    Sherani 8 jaar geleden

    Lekkr geweest

  • Wauw! Super lekker en perfect gelukt met je uitleg. Mijn kinderen zijn fan! Morgen staan ze op het oudejaarsmenu.

  • Avatar
    Annet kwarten 3 jaar geleden

    Ik begrijp niet goed , hoe krijg ik de balletjes staat er niet bij boven 🥸mvg

  • Avatar
    Annet kwarten 3 jaar geleden

    Ik vind het leuk recept , ik hou van kip . Heb de loempia’s gemaakt fantastisch 😜

Reactie achterlaten

Laatste Recepten