Chinese gebakken rijst (met ei en kool)

Chinese gebakken rijst (met ei en kool)

Porties

2

Bereiden

5 min

Koken

20 min

Ingrediënten

Witte rijst 170 gram
Knoflook 2 tenen
Verse gember 2,5 centimeter
Chinese kool de helft
Taugé 1 volle hand
Bladpeterselie 2 takjes
Pinda's 25 gram
Currykruiden 2 theelepels
Sojasaus 2 eetlepels
Ei 3 stuks
Groentebouillon 350 ml
Zonnebloemolie een scheutje
Peper naar smaak

Rijst overgebleven? Niet weggooien! Hiermee kun je dit overheerlijke recept maken. Het recept is voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 25 minuutjes. Ik zeg alvast: eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. De bouillon bereiden en de witte rijst hierin op laag vuur koken, laat de pan afgedekt en in ongeveer 10 minuten droog koken (af en toe eventjes roeren)
  2. Nu heb je even tijd om de knoflook tenen fijn te snijden, de gember te schillen en fijn te snijden, de Chinese kool fijn te snijden en de peterselie / pinda’s grof te hakken.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, Chinese kool en taugé toe en roerbak even 3 minuten.
  4. Ondertussen de currykruiden, sojasaus en peper toevoegen aan de inhoud
  5. Voeg de witte rijst, de helft van de peterselie en de helft van de pinda’s bij de inhoud en roerbak 4 minuutjes op hoog vuur.
  6. In de laatste paar minuten de ei al roerend meebakken (of tot het ei gestold is)
  7. Schep het gerecht op 2 bordjes met rest van de pinda’s en peterselie
  8. Genieten!

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter