Chinese gebakken rijst (met ei en kool)

Ingrediënten voor 4 personen
Witte rijst | 170 gram | |
Knoflook | 2 tenen | |
Verse gember | 2,5 centimeter | |
Chinese kool | de helft | |
Taugé | 1 volle hand | |
Bladpeterselie | 2 takjes | |
Pinda's | 25 gram | |
Currykruiden | 2 theelepels | |
Sojasaus | 2 eetlepels | |
Ei | 3 stuks | |
Groentebouillon | 350 ml | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Peper | naar smaak |
Rijst overgebleven? Niet weggooien! Hiermee kun je dit overheerlijke recept maken. Het recept is voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 25 minuutjes. Ik zeg alvast: eet smakelijk!
Bereidingswijze
- De bouillon bereiden en de witte rijst hierin op laag vuur koken, laat de pan afgedekt en in ongeveer 10 minuten droog koken (af en toe eventjes roeren)
- Nu heb je even tijd om de knoflook tenen fijn te snijden, de gember te schillen en fijn te snijden, de Chinese kool fijn te snijden en de peterselie / pinda’s grof te hakken.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, Chinese kool en taugé toe en roerbak even 3 minuten.
- Ondertussen de currykruiden, sojasaus en peper toevoegen aan de inhoud
- Voeg de witte rijst, de helft van de peterselie en de helft van de pinda’s bij de inhoud en roerbak 4 minuutjes op hoog vuur.
- In de laatste paar minuten de ei al roerend meebakken (of tot het ei gestold is)
- Schep het gerecht op 2 bordjes met rest van de pinda’s en peterselie
- Genieten!
Wat een heerlijk gerecht, hulde!
Beste Kobra,
Bedankt voor je bericht! Goed om te horen dat het heerlijk is!
Groet,
Manuel