Recepten
Tijdstip
Keuken
Speciale wensen
1 recept

Chinese gebakken rijst (met ei en kool)

Chinese gebakken rijst (met ei en kool)
Welkom op Zaligrecept.nl!
Ik ben Manuel; liefhebber van koken & eten! Op deze website kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden.

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Ingrediënten voor 4 personen

Witte rijst 170 gram
Knoflook 2 tenen
Verse gember 2,5 centimeter
Chinese kool de helft
Taugé 1 volle hand
Bladpeterselie 2 takjes
Pinda's 25 gram
Currykruiden 2 theelepels
Sojasaus 2 eetlepels
Ei 3 stuks
Groentebouillon 350 ml
Zonnebloemolie een scheutje
Peper naar smaak

Rijst overgebleven? Niet weggooien! Hiermee kun je dit overheerlijke recept maken. Het recept is voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 25 minuutjes. Ik zeg alvast: eet smakelijk!

Bereidingswijze

  1. De bouillon bereiden en de witte rijst hierin op laag vuur koken, laat de pan afgedekt en in ongeveer 10 minuten droog koken (af en toe eventjes roeren)
  2. Nu heb je even tijd om de knoflook tenen fijn te snijden, de gember te schillen en fijn te snijden, de Chinese kool fijn te snijden en de peterselie / pinda’s grof te hakken.
  3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en voeg de knoflook, gember, Chinese kool en taugé toe en roerbak even 3 minuten.
  4. Ondertussen de currykruiden, sojasaus en peper toevoegen aan de inhoud
  5. Voeg de witte rijst, de helft van de peterselie en de helft van de pinda’s bij de inhoud en roerbak 4 minuutjes op hoog vuur.
  6. In de laatste paar minuten de ei al roerend meebakken (of tot het ei gestold is)
  7. Schep het gerecht op 2 bordjes met rest van de pinda’s en peterselie
  8. Genieten!

Servings

2

Voorbereiding

5 min

Kooktijd

20 min

Beoordeel dit recept

98%

Favoriet

2 Reacties

  • Avatar
    Koba Libre 5 jaar geleden

    Wat een heerlijk gerecht, hulde!

    • Beste Kobra,

      Bedankt voor je bericht! Goed om te horen dat het heerlijk is!

      Groet,
      Manuel

Reactie achterlaten

Laatste Recepten