Broodje Rendang
Broodje rendang voor 2 personen
Sukadelappen | 600 gram | |
Suiker | 1 eetlepel | |
Kokosmelk | 300 ml | |
Water | 200 ml | |
Bouillonblokje | 1,5 stuk | |
Zout | 1,5 theelepel | |
Serehstengel | 2 stuks |
Serveer met
Pistoletjes | 4-5 stuks | |
Komkommer | 0,5 stuk | |
Gebakken uitjes of seroendeng | een handje |
Boemboe
Sjalotten | 2 grote of 4 kleine | |
Knoflook | 5 teentjes | |
Koenjit (Kurkuma) | 3 flinke theelepels | |
Djahe (gemberpoeder) | 3 theelepels | |
Laospoeder | 2 theelepels | |
Sambal oelek | 1 eetlepel | |
Paprikapoeder | 2 theelepels | |
Korianderpoeder | 1 theelepel | |
Kruidnagelpoeder | halve theelepel | |
Djintan (komijnpoeder) | halve theelepel | |
Kaneel | halve theelepel | |
Zonnebloem olie | scheutje |
Rendang is een super lekker Indisch (rundvlees) stoofgerecht dat tegenwoordig overal in Indonesië geserveerd wordt. Normaal gesproken veel gegeten met rijst, groente en atjar, maar ditmaal op een broodje met komkommer. Ook heel erg lekker met atjar!
Deze ovenschotel (stap voor stap) bereiden
- Snijd de sukadelappen in stukken van 3×2 cm. Voor het beste resultaat laat je het vlees eerst op kamertemperatuur komen (ongeveer 15-30 minuten). Zet ondertussen alvast alle ingrediënten klaar en maak alvast de boemboe in de volgende stap. Dit gerecht kun je zowel in een braadpan als in een slowcooker maken.
- Doe alle ingrediënten voor de boemboe in het bakje van de staafmixer en maal tot een pasta. De zonnebloemolie voeg je toe om de boemboe wat smeuïger te maken.
- Fruit in een klein scheutje olie de boemboe – op middelhoog vuur – schep goed om totdat de geuren goed vrij komen. Voeg tijdens het roeren ook de sereh toe (snijd in een paar stukken).
- Voeg nu het vlees toe en draai het vuur op z’n hoogst. Schep het vlees goed door de boemboe en laat de zijkanten van het vlees een paar minuten garen, schep goed om. Als de zijkantjes aangebakken zijn, zet je het vuur laag.
- Voeg nu de overige ingrediënten toe; de suiker, het water, de kokosmelk en het bouillonblokje. Laat het vervolgens op zacht vuur pruttelen (2 uur) of in de slowcooker op stand “low” voor 8 uur. De laatste minuten de pistoletjes afbakken in de oven (zie voor de gebruiksaanwijzing de verpakking).
Alvast eet smakelijk en geniet van je broodje rendang. Serveer met komkommer en/of atjar. Ook lekker met bijvoorbeeld gebakken uitjes of seroendeng. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
Broodje rendang = echt een topper!