Recepten

Broodje Rendang

Broodje Rendang
Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Broodje rendang voor 2 personen

Sukadelappen 600 gram
Suiker 1 eetlepel
Kokosmelk 300 ml
Water 200 ml
Bouillonblokje 1,5 stuk
Zout 1,5 theelepel
Serehstengel 2 stuks

Serveer met

Pistoletjes 4-5 stuks
Komkommer 0,5 stuk
Gebakken uitjes of seroendeng een handje

Boemboe

Sjalotten 2 grote of 4 kleine
Knoflook 5 teentjes
Koenjit (Kurkuma) 3 flinke theelepels
Djahe (gemberpoeder) 3 theelepels
Laospoeder 2 theelepels
Sambal oelek 1 eetlepel
Paprikapoeder 2 theelepels
Korianderpoeder 1 theelepel
Kruidnagelpoeder halve theelepel
Djintan (komijnpoeder) halve theelepel
Kaneel halve theelepel
Zonnebloem olie scheutje

Rendang is een super lekker Indisch (rundvlees) stoofgerecht dat tegenwoordig overal in Indonesië geserveerd wordt. Normaal gesproken veel gegeten met rijst, groente en atjar, maar ditmaal op een broodje met komkommer. Ook heel erg lekker met atjar!

Met smakelijke groet

Deze ovenschotel (stap voor stap) bereiden

  1. Snijd de sukadelappen in stukken van 3×2 cm. Voor het beste resultaat laat je het vlees eerst op kamertemperatuur komen (ongeveer 15-30 minuten). Zet ondertussen alvast alle ingrediënten klaar en maak alvast de boemboe in de volgende stap. Dit gerecht kun je zowel in een braadpan als in een slowcooker maken.
  2. Stap 1: vlees in stukken snijden

  3. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in het bakje van de staafmixer en maal tot een pasta. De zonnebloemolie voeg je toe om de boemboe wat smeuïger te maken.
  4. Stap 2: maak de boemboe

  5. Fruit in een klein scheutje olie de boemboe – op middelhoog vuur – schep goed om totdat de geuren goed vrij komen. Voeg tijdens het roeren ook de sereh toe (snijd in een paar stukken).
  6. Stap 3: fruit de boemboe aan

  7. Voeg nu het vlees toe en draai het vuur op z’n hoogst. Schep het vlees goed door de boemboe en laat de zijkanten van het vlees een paar minuten garen, schep goed om. Als de zijkantjes aangebakken zijn, zet je het vuur laag.
  8. Stap 4: voeg het vlees toe

  9. Voeg nu de overige ingrediënten toe; de suiker, het water, de kokosmelk en het bouillonblokje. Laat het vervolgens op zacht vuur pruttelen (2 uur) of in de slowcooker op stand “low” voor 8 uur. De laatste minuten de pistoletjes afbakken in de oven (zie voor de gebruiksaanwijzing de verpakking).
  10. Stap 5: voeg de overige ingrediënten toe broodje rendang

    Alvast eet smakelijk en geniet van je broodje rendang. Serveer met komkommer en/of atjar. Ook lekker met bijvoorbeeld gebakken uitjes of seroendeng. Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
    Broodje rendang recept

Voorbereiding

15 min

Kooktijd

3 uur

Beoordeel dit recept

100%

Favoriet

1 Reactie

Reactie achterlaten

Laatste Recepten