Broodje kip ketjap
Broodje kip ketjap voor 3-4 personen
Kipdijfilet | 800 gram | |
Grote pistolets (rustiek) | 8 stuks | |
Komkommer, in maantjes | 1 stuk | |
Gebakken uitjes | een bakje | |
Olie | een scheutje |
Boemboe
Grote uien | 2 stuks | |
Knoflook tenen | 4 stuks | |
Ketjap manis (zoete ketjap) | 150 ml | |
Sambal oelek | 1 theelepel | |
Asem tamarinde | 1 theelepel | |
Nootmuskaat | snufje | |
Kippenbouillonblokje | 1 stuk |
Als je écht wilt genieten; maak dan broodje kip ketjap! Dit recept is echt om te smullen en je vingers mij af te likken. Lekker met het frisse van de komkommer en het knapperige van de gebakken uitjes. Voeg gerust andere ingredienten toe, denk aan: komkommer, atjar of zilveruitjes. Laat je weten hoe het gesmaakt heeft?
Hoe broodje kip ketjap bereiden – stap voor stap
- Maak de boemboe van de uien, knoflook, ketjap, sambal, asem tamarinde*, nootmuskaat en kippenbouillonblokje in een mixer tot een gladde pasta.* Asem tamarinde is in veel supermarkten te vinden, mocht jouw supermarkt het niet hebben dan kun je ook naar een toko. Mocht je geen toko in de buurt hebben, gebruik dan een klein scheutje azijn.
- Snijd de kipdijfilet in stukken en grill deze aan beide kant bruin in een (grill) pan. Als de zijkantjes goed bruin zijn haal ze uit de pan en snij ze in hapklare stukken
- Zet nu een braadpan met een dikke bodem aan op middelhoog vuur en verhit een scheutje olie. Als de olie heet is geworden voeg je de boemboe toe en laat je deze even aanfruiten.
- Na ongeveer 6 minuten mag de kip erbij. Laat nu ongeveer 1-2 uur rustig sudderen op laag vuur met de deksel iets wat schuin op de pan. Om het half uurtje even goed doorroeren. Verwarm als laatst de oven voor en bak de rustieke pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de kip ketjap los met de pistolets, komkommer en gebakken uitjes. Bewaar dit recept op Pinterest.
Heerlijk recept, bedankt.