Broodje Indische kip
Ingrediënten
Kipkarbonade of kippendijen | 800 gram | |
Indonesisch laurier (salam) | 4 stuks | |
Citroensap | 2 eetlepels | |
Ketjap manis | 125 ml | |
(Palm)suiker | 1 eetlepel | |
Water | een scheut |
Boemboe maken
Gele uien | 2 stuks | |
Knoflook | 6 tenen | |
Kruidnagels | 6 stuks | |
Kaneelpoeder | 1/2 theelepel | |
Korianderpoeder (ketoembar) | 1 theelepel | |
Sambal oelek | 1 theelepel | |
Nootmuskaat | snufje | |
Groentebouillonblokje | half blokje | |
Olie | scheut |
Serveer met
Pistolets | 6 stuks | |
Komkommer, in schijfjes | 0,5 stuk |
Dit is echt lekker! Ik haal wel eens Broodje ayam smoor bij Toko “Amazing Oriental” in Almere; dit broodje lijkt er op, misschien is deze zelfs iets lekkerder. De kip moet een poos sudderen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik gebruikte voor het sudderen een slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kun je de kip ook sudderen in een braadpan.
- Maak de boemboe: mix met een staafmixer of vijzel de aangegeven ingrediënten tot een pasta.
- Zet een ruime pan aan op middelhoog vuur en bak hierin de boemboe. Schep goed om. Voeg ondertussen de Indonesische laurierbladeren toe en blijf goed roeren.
- Voeg nu de kip toe en draai het vuur hoger. Bak de kip aan alle kanten even aan, zodat hij dicht schroeit. Draai het vuur laag als de kip bruine randjes heeft (na een paar minuten).
- Voeg de ketjap, water, palmsuiker en citroensap toe en schep goed langs de kip. Laat de kip nu 4 uur sudderen op low in de slowcooker of laat rustig 1 uur sudderen in een braadpan (met deksel bijna helemaal op de pan).
- Haal de kip uit de pan en pluk de kip uit elkaar door met 2 vorken uit elkaar te trekken. Als je helemaal klaar bent doe je de kip nog even terug in de saus van de pan. Roer er even door heen en schep vervolgens met een schuimspaan uit de pan. Schep de kip in een kom om te serveren.
Serveer met pistoletjes en schijfjes komkommer. Bewaar dit recept op Pinterest.
Geen reacties