Bereiden
20 minKoken
20 minIngredienten Bobotie (recept voor 4 personen)
Half-om-half gehakt | 400 gram | |
Sperziebonen, gebroken | 400 gram | |
Groene paprika, fijn | 1 stuk | |
Grote ui, fijn | 1 stuk | |
Knoflook | 3 tenen | |
Appel, fijn | 2 stuks | |
Crème fraîche | 200 ml | |
Ei | 1 stuk | |
Kerriepoeder | 4 theelepels | |
Korianderpoeder | 1 theelepel | |
Kurkumapoeder / Koenjit | 3 theelepels |
Voor erbij
Rijst, gekookt | 300 gram | |
Rozijnen | een handje |
Vandaag Bobotie maken? Dit recept is afkomstig uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt met groente, fruit en heerlijke specerijen. Veel kennen het recept van de wereldgerechten van Knorr: Knorr bobotie. Maar waarom zou je het in een pakje van Knorr kopen als je het makkelijk zelf kunt maken?
Ik zet altijd alles alvast klaar zodat er geen paniek in de keuken kan ontstaan 😆
Bereidingswijze Bobotie
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar.
- Fruit – op middelhoog vuur – de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Bak even mee totdat het glazig is.
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Hak met je pollepel of spatel het gehakt in kleine stukjes.
- Voeg nu de in stukjes gesneden paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg na 5 minuten de beetgare sperziebonen toe.
- Zet het vuur uit en voeg de crème fraîche, ei, kurkuma, korianderpoeder en kerriepoeder toe en roer goed door elkaar. Meng ook de in stukjes gesneden appels erdoor.
- Vet je ovenschaal in met wat olijfolie en schep hierin het mengsel uit de pan. Bak de ovenschotel af in ongeveer 20 minuten (200 graden). Kook ondertussen de rijst gaar en giet af. Roer de rozijnen goed door de warme rijst zodat ook de rozijnen lekker warm worden.
Serveer met de rijst en rozijnen. Bewaar dit recept op Pinterest.
Koken is mijn passie & die wil ik graag met jullie delen. Hier kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. Geef gerust je mening over mijn recepten (met een reactie, sterbeoordeling of gewoon een mailtje, alles is welkom)
Geen Reacties