Porties

4

Bereiden

6 min

Koken

25 min

Ingrediënten

Mie nestjes 250 gram
Roze garnalen, gepeld 500 gram
Chinese wokgroente 800 gram
Knoflook 4 teentjes, fijn
Eieren 3 stuks
Zonnebloemolie / olijfolie een scheutje
Trassi 1½ Theelepel
Ui, fijngesneden 1 stuk
Ketjap manis 30 ml
Oestersaus 80 ml
Gemberpoeder 1 theelepel
Rode pepers, ontpit 4 stuks

Lekker Indonesisch recept: Bami Goreng Udang! Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Voorbereiding Bami Goreng

  1. Bereid de mie nestjes volgens de aanwijzing van de verpakking
  2. Vervolgens de mie laten uitlekken en eventueel in kleinere stukken knippen
  3. Leg de mie even apart op een bord

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olie in een wokpan
  2. Doe de spekreepjes in de pan en laat even bakken
  3. Voeg vervolgens de Chinese wokgroente toe
  4. Roer alles goed door elkaar heen
  5. Nu de gesneden ui, rode pepers, fijngesneden knoflook, trassi en gemberpoeder er in doen en goed roeren
  6. Maak een kuiltje in het midden van de wokpan en bak daarin de 3 eieren ( of pak een aparte pan om de eieren te bakken)
  7. Hierna de eieren goed door het geheel heen roeren
  8. Doe dan de roze garnalen en gesneden rode pepers in de pan, even roeren en vervolgens de ketjap en oestersaus erbij voegen
  9. Als laatst de mie aan de wokpan toevoegen, goed door elkaar roeren en nog even bakken

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter