Bami Goreng Udang
Ingrediënten voor 4 personen
Mie nestjes | 250 gram | |
Roze garnalen, gepeld | 500 gram | |
Chinese wokgroente | 800 gram | |
Knoflook | 4 teentjes, fijn | |
Eieren | 3 stuks | |
Zonnebloemolie | een scheutje | |
Trassi | 1½ Theelepel | |
Ui, fijngesneden | 1 stuk | |
Ketjap manis | 30 ml | |
Oestersaus | 80 ml | |
Gemberpoeder | 1 theelepel | |
Rode pepers, ontpit | 4 stuks |
Lekker Indonesisch recept: Bami Goreng Udang! Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Voorbereiding Bami Goreng
- Bereid de mie nestjes volgens de aanwijzing van de verpakking
- Vervolgens de mie laten uitlekken en eventueel in kleinere stukken knippen
- Leg de mie even apart op een bord
Bereiding
- Verhit een scheutje olie in een wokpan
- Doe de spekreepjes in de pan en laat even bakken
- Voeg vervolgens de Chinese wokgroente toe
- Roer alles goed door elkaar heen
- Nu de gesneden ui, rode pepers, fijngesneden knoflook, trassi en gemberpoeder er in doen en goed roeren
- Maak een kuiltje in het midden van de wokpan en bak daarin de 3 eieren ( of pak een aparte pan om de eieren te bakken)
- Hierna de eieren goed door het geheel heen roeren
- Doe dan de roze garnalen en gesneden rode pepers in de pan, even roeren en vervolgens de ketjap en oestersaus erbij voegen
- Als laatst de mie aan de wokpan toevoegen, goed door elkaar roeren en nog even bakken
Geen reacties