Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

Porties

4

Bereiden

10 min

Koken

40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Hamlappen 500 gram
Ui 3 stuks
Stroop 3 eetlepels
Ketjap Manis 1 scheut
Sambal oelek naar smaak
Tomatenpuree 140 gram
Atjar tjampoer 330 gram
Bouillon van een blokje 1/2 liter
Zonnenbloemolie een scheutje
Knoflook 2 teentjes
Suiker 1 kopje

Betere Babi Pangang dan bij de Chinees? Dacht het wel! Dit heerlijke recept moet je zeker eens proberen. In vervolg geen Chinees meer halen, maar gewoon zelf maken!

Bereidingswijze Babi Pangang

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  2. Vlees bakken in een scheutje zonnebloemolie met wat sambal en ketjap manis
  3. Vervolgens de uien en knoflook toevoegen
  4. Daarna volgt de stroop, suiker, tomatenpuree en bouillon, ong. 15 – 30 minuten door laten sudderen.
  5. Dan de Atjar Tjampur toevoegen en afmaken met een papje van aardappelmeel of maïzena met water.
  6. Eventueel serveren met witte rijst

Recept door

Manuel Profielfoto

Delen & Printen

Favoriet

Welkom allen op mijn nieuwe site! 
Op Zaligrecept.nl kun je zowel makkelijke als uitgebreide recepten vinden, of je nou weinig tijd hebt om in de keuken te staan of juist heel veel; met Zaligrecept.nl wil ik zoveel mogelijk (thuis)koks de lekkerste recepten aanbieden. 

ovenschotel recepten

slowcooker recepten

pasta recepten

3 Reacties

  • Profielfoto
    Ria Blox 2 jaar geleden

    In de directions staat dat je suiker toe moet voegen. Dit kan ik bij de ingrediënten niet terugvinden.
    Hoeveel suiker moet je toevoegen?

    • Beste RIa,

      Het is 1 kopje suiker die je moet toevoegen. Ik heb het nu ook in het recept gezet. Excuses voor het ongemak.

      Groetjes Manuel

  • Babi pangang heeft normaal gesproken toch een knapperig korstje, dat mis ik in dit gerecht.

Laat een Reactie achter