Babi Pangang
Ingrediënten voor 4 personen
Hamlappen | 500 gram | |
Ui | 3 stuks | |
Stroop | 3 eetlepels | |
Ketjap Manis | 1 scheut | |
Sambal oelek | naar smaak | |
Tomatenpuree | 140 gram | |
Atjar tjampoer | 330 gram | |
Bouillon van een blokje | 1/2 liter | |
Zonnenbloemolie | een scheutje | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Suiker | 1 kopje |
Betere Babi Pangang dan bij de Chinees? Dacht het wel! Dit heerlijke recept moet je zeker eens proberen. In vervolg geen Chinees meer halen, maar gewoon zelf maken!
Bereidingswijze Babi Pangang
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Vlees bakken in een scheutje zonnebloemolie met wat sambal en ketjap manis
- Vervolgens de uien en knoflook toevoegen
- Daarna volgt de stroop, suiker, tomatenpuree en bouillon, ong. 15 – 30 minuten door laten sudderen.
- Dan de Atjar Tjampur toevoegen en afmaken met een papje van aardappelmeel of maïzena met water.
- Eventueel serveren met witte rijst
In de directions staat dat je suiker toe moet voegen. Dit kan ik bij de ingrediënten niet terugvinden.
Hoeveel suiker moet je toevoegen?
Beste RIa,
Het is 1 kopje suiker die je moet toevoegen. Ik heb het nu ook in het recept gezet. Excuses voor het ongemak.
Groetjes Manuel
Babi pangang heeft normaal gesproken toch een knapperig korstje, dat mis ik in dit gerecht.
wat voor stroop? appelstroop perenstroop etc ?
vandaag voor het eerst dit recept geprobeerd. ik heb schenketroop gebruikt (voor pannenkoeken) en een koffie kopje suiker. Wij vonden het heerlijk!