Bereiden

10 min

Koken

35 min

Babi ketjap voor 4 personen

Speklapjes 350 gram
Schouderkarbonades, zonder bot 350 gram
Limoensap 1 eetlepel
Citroensap 1 eetlepel
Ketjap manis 250 ml

Boemboe voor de Babi ketjap

Grote ui 1 stuk
Sambal badjak 1 flinke theelepel
Knoflook 5 teentjes
Djahé (gemberpoeder) 3 theelepels

Als ik aan Indonesische recepten denk, denk ik gelijk aan babi ketjap. Alhoewel het veel bij Chinese restaurants te verkrijgen is is het toch echt een Indonesisch gerecht. Dit recept eet ik graag met rijst, boontjes en een zuurtje van atjar.

Bereidingwijze Babi Ketjap

  1. Maak de boemboe voor de babi ketjap van de knoflook, ui, sambal & djahé (gemberpoeder).
  2. Stap 1: boemboe maken voor babi ketjap

  3. Zet een braadpan aan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en fruit de boemboe een paar minuten.
  4. Stap 2: fruit de boemboe aan van de babi ketjap

  5. Bak het vlees even mee in de boemboe. Blijf goed roeren.
  6. Stap 3: bak het vlees in de boemboe

  7. Voeg vervolgens de ketjap, citroensap en limoensap toe. Laat ongeveer 30-45 minuten sudderen met de deksel half op de pan.
  8. Stap 4: ketjap, citroensap en limoensap toevoegen

Serveer met rijst, boontjes en een zuurtje van Atjar tjampoer. Bewaar deze Babi Ketjap op Pinterest.
Babi ketjap

Delen & Printen

Favoriet

Geen Reacties

Laat een Reactie achter