Babi Ketjap recept
Babi ketjap voor 4 personen
Speklapjes | 350 gram | |
Schouderkarbonades, zonder bot | 350 gram | |
Limoensap | 1 eetlepel | |
Citroensap | 1 eetlepel | |
Ketjap manis | 250 ml |
Boemboe voor de Babi ketjap
Grote ui | 1 stuk | |
Sambal badjak | 1 flinke theelepel | |
Knoflook | 5 teentjes | |
Djahé (gemberpoeder) | 3 theelepels |
Als ik aan Indonesische recepten denk, denk ik gelijk aan babi ketjap. Alhoewel het veel bij Chinese restaurants te verkrijgen is is het toch echt een Indonesisch gerecht. Dit recept eet ik graag met rijst, boontjes en een zuurtje van atjar.
Bereidingwijze Babi Ketjap
- Maak de boemboe voor de babi ketjap van de knoflook, ui, sambal & djahé (gemberpoeder).
- Zet een braadpan aan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olie toe en fruit de boemboe een paar minuten.
- Bak het vlees even mee in de boemboe. Blijf goed roeren.
- Voeg vervolgens de ketjap, citroensap en limoensap toe. Laat ongeveer 30-45 minuten sudderen met de deksel half op de pan.
Serveer met rijst, boontjes en een zuurtje van Atjar tjampoer. Bewaar deze Babi Ketjap op Pinterest.
Geen reacties