Ajam Paniki recept
Ajam paniki recept voor 4 personen
Kipdijfilet, in blokjes | 700 gram | |
Kokosmelk (romige) | 200 ml |
Boemboe ajam paniki
Grote ui | 1 stuk | |
Knoflook | 5 tenen | |
Djahé (gemberpoeder) | 2 theelepels | |
Laospoeder | 1 theelepel | |
Serehpoeder | 1 theelepel | |
Djeroek poeroet | 2 blaadjes | |
Sambal oelek | 2 eetlepels | |
Palm suiker (of bruine suiker) | 1 eetlepel | |
Olie (zonnebloem) | Een scheutje | |
Asem tamarinde (of scheutje azijn) | 1 theelepel | |
Zout en witte peper | naar smaak |
Maak deze rijst met kip en groenten als je lekker (en snel) wilt eten. Het is binnen 20 minuten klaar, eet smakelijk alvast😁 Laat je weten hoe het gesmaakt heeft? Waardeer ik enorm🙏
Ajam paniki (stap voor stap) bereiden
- Doe alle ingrediënten voor de boemboe in een staafmixer en maal deze goed. Snijd vervolgens de ajam (kip) in stukken van 1,5 x 1,5 centimeter.
- Verwarm een scheutje olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak hier voor een paar minuten de kip in. Het hoeft niet helemaal gaar te worden, maar de zijkantjes moeten een kleurtje hebben
- Voeg nu de boemboe toe en roer deze goed door de kipstukjes heen. Bak een paar minuten totdat de boemboe zijn geur goed afgeeft.
- Vervolgens voeg je de romige kokosmelk toe en roer je dit goed door. Laat het nu een half uurtje rustig sudderen. Bijv. met een warmteverdelertje op laag vuur. Het moet lichtjes pruttelen, niet te hard anders gaat het schiften.
Serveer met bami of witte rijst. Serveer erbij een zuurtje van atjar, komkommer of augurk.
Bewaar dit recept op Pinterest om het later te bekijken! Volg ons ook op Instagram!
In 1 woord verrukkelijk !!
Eet je dit op kamertemperatuur?